Ο Kevin Mayer, πρώην στέλεχος της Disney και CEO του TikTok από τα μέσα Μαΐου παραιτείται. Σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους, αναφέρει λεπτομερώς το σκεπτικό της κίνησης αυτής μόλις τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Διευθύνων Σύμβουλος.

Το μήνυμα έλεγε ότι μετά την «απότομη αλλαγή» του πολιτικού περιβάλλοντος, ο Mayer αναλογίστηκε «τι θα απαιτούσαν οι εταιρικές διαρθρωτικές αλλαγές» και έτσι αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια δήλωση εκπροσώπου του TikTok ανέφερε ότι η πλατφόρμα εκτιμά την πολιτική δυναμική των τελευταίων μηνών και άλλαξε το πεδίο του ρόλου του Kevin Mayer. Ο ίδιος διορίστηκε επίσης ως COO της ByteDance, της μητρικής εταιρείας της TikTok, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν θα διατηρήσει αυτήν τη θέση.

Η TikTok πιέστηκε να πουλήσει την αμερικανική της επιχείρηση σε μια αμερικανική εταιρεία προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ, διαφορετικά, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα έπρεπε να υπογράψει εκτελεστική εντολή, απαγορεύοντας ολοκληρωτικά την πλατφόρμα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Oracle θα προχωρήσει στην εξαγορά της αμερικανικής πλευράς της επιχείρησης και έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί το TikTok.

Εάν αυτό είναι αληθές, η εταιρεία πιθανώς θα άλλαζε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ανεξάρτητα, οπότε η αποχώρηση του Mayer δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης