Ο σύλλογος υποβρυχίου κυνηγίου «Γλαύκος»  διοργάνωσε τριήμερο σεμινάριο (θεωρητικό + πρακτικό) για το μήνα Ιούνιο με θέμα  «Ελεύθερη Κατάδυση: τεχνικές – μέθοδοι – πρακτικές». Εισηγητής ήταν ο Σταύρος Μπακανδρέας, του οποίου η πολυετής εμπειρία και η ευκολία με την οποία μεταδίδει τις γνώσεις τον έκαναν από τους πιο κατάλληλους γι’ αυτό το σεμινάριο.

To σεμινάριο απευθυνόταν σε όλα τα επίπεδα ελεύθερων δυτών, από τους πιο αρχάριους έως και τους πολύ έμπειρους. Δεν είναι τυχαίο που άτομα με υψηλό επίπεδο γνώσεων, αλλά και επιδόσεων παρακολουθούν τις διαλέξεις του συγκεκριμένου ομιλητή. Το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου έγινε το διάστημα 16 και 18 Ιουνίου και περιλάμβανε μεταξύ των άλλων θέματα φυσιολογίας, μεθόδους εξίσωσης, αναπνοών και χαλάρωσης, σωστή ρύθμιση της πλευστότητας, περιγραφή της σωστής πεδιλιάς τόσο στην επιφάνεια όσο και κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, σωστό σπάσιμο μέσης, αλλά και πιο εξειδικευμένα θέματα που αφορούν πιο προχωρημένους ελεύθερους δύτες. Επίσης έγινε αναφορά στη διατροφή πριν και μετά το ψάρεμα, στον κίνδυνο της υποξίας, καθώς και σε στοιχεία προπονητικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρακτικό μέρος που έγινε στις 21 Ιουνίου στο 2ο λιμανάκι Βουλιαγμένης και διήρκησε γύρω στις 2,5 ώρες, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 3 ομάδες αναλόγως του επιπέδου του καθενός και δόθηκαν συμβουλές στον καθένα ξεχωριστά με σκοπό τη βελτίωση της τεχνικής του.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης