Το 4th Kitesurf Festival στο Δρέπανο Αχαΐας, πιο εντυπωσιακό από ποτέ!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015, 17:55
Το 4th Kitesurf Festival στο Δρέπανο Αχαΐας, πιο εντυπωσιακό από ποτέ!
Το 4ο Kitesurf Festival έφτασε στο τέλος του και απέδειξε αναμφισβήτητα πως ήταν ένα από τα κορυφαία αθλητικά event της χρονιάς!

Το 4ο Kitesurf Festival ήταν μια αθλητική διοργάνωση από τον Όμιλο Αετοσανίδας Cape Δρέπανο με την υποστήριξη του WBSF που για ακόμα μια χρονιά απέδειξαν ότι η προοπτική του φεστιβάλ είναι μεγάλη τόσο για την προώθηση του αθλήματος όσο και για την τοπική περιοχή.

Το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Σεπτεμβρίου, πάνω από 110 αθλητές από όλη την Ελλάδα, μας τίμησαν με την συμμετοχή και παρουσία τους, στην παραλία του Δρεπάνου Αχαΐας. Οι επισκέπτες, που φέτος ξεπέρασαν τους 4.000 (!!!) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες kitesurf, τις προσπάθειες των αθλητών με εντυπωσιακά moves που κόβουν την ανάσα και σίγουρα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχες επιδόσεις αθλητών του εξωτερικού.

Η πρώτη ημέρα του 4th Kitesurf Festival ξεκίνησε γύρω στις 10 το πρωί με πολλά χαμόγελα! Μετά τις εγγραφές των αθλητών και το απαραίτητο Riders Meeting με όλες τις οδηγίες και κανονισμούς των αγωνισμάτων, οι αθλητές έκαναν ζέσταμα έξω από το νερό, με stretching υπό τις οδηγίες της γυμνάστριας Αστερίας Γκρίλλα.

Το αγωνιστικό μέρος ξεκίνησε με Freestyle Αντρών. Με τον αέρα σύμμαχό μας, οι αθλητές δεν σταμάτησαν τα κόλπα, αφήνοντας έκπληκτο το κοινό με το θέαμα που προσέφεραν αλλά και κάνοντας το έργο των κριτών ακόμα πιο δύσκολο.

Η μέρα συνεχίστηκε με την κατηγορία Old School. Εντυπωσιακά κόλπα με στυλ στον αέρα, για τους "παλιούς" του είδους, τα οποία επιχειρούσαν πριν ακόμα εμφανιστεί το freestyle.

Η πρώτη μέρα για αυτή την μεγάλη γιορτή των θαλασσίων αθλημάτων σανίδας δεν θα μπορούσε να κλείσει με τίποτα λιγότερο από ένα μεγάλο πάρτυ. Έξι πάπιες μας επισκέφθηκαν και έγινε πραγματικά της ...πάπιας! Οι "The Ducks", είναι η μπάντα που έκανε απόβαση στο Δρέπανο και μας ξεσήκωσε!

Φυσικά το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της πάπιας και κάποιοι από αυτούς βρήκαν την ευκαιρία να μας δείξουν τις φωνητικές και χορευτικές τους ικανότητες on stage!

Μετά από ξεκούραση λίγων ωρών και τον αέρα να συνεχίζει να μας κάνει τη χάρη όλα ήταν έτοιμα για την 2η ημέρα του Φεστιβάλ, που τα είχε όλα!

Οι αγώνες συνεχίστηκαν με Freestyle Αντρών και με τους τελικούς του Old School.

Με τους αθλητές να τα δίνουν όλα στο Old School, οι παράπλευρες δραστηριότητες για τους επισκέπτες δεν σταματούσαν. Στην μαγευτική τοποθεσία του Δρεπάνου, η Yoga δίπλα στην θάλασσα με την Αστερία, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις όλα αυτά που συνέβαιναν, σε αυτό το μοναδικό μέρος!

Οι αγώνες συνεχίστηκαν με το εντυπωσιακό θέαμα που προσέφερε το Course Racing που ήταν και το επόμενο αγώνισμα, με μια διαδρομή-έκπληξη φέτος. Πάνω από 55 αθλητές βρέθηκαν στο νερό με τους αετούς να πλημμυρίζουν τον ουρανό του Δρεπάνου.

Το αγωνιστικό μέρος έκλεισε μια μια νέα κατηγορία για τα ελληνικά δεδομένα, το Highest Jump. Μια πρωτοπορία σε συνεργασία με την WOO Sports η οποία καταγράφει αυτόματα τις επιδόσεις των αθλητών και δίνει την νίκη στο υψηλότερο άλμα.

Το ΣΚ όμως δεν αφορούσε μόνο αγώνες kitesurf. Όπως σε κάθε event του WBSF, και τις 2 ημέρες του Φεστιβάλ, υπήρχε διαθέσιμος εξοπλισμός SUP από την BIC SPORT και Windsurf από το LOOP Extreme Sports.

Οι έμπειροι εκπαιδευτές του WBSF βρίσκονταν εκεί για να δώσουν τις πρώτες οδηγίες γύρω από αυτά τα αθλήματα και πραγματικά μέτρησαν πολλά χιλιόμετρα μέσα στο νερό, αφού το ενδιαφέρον του κοινού ήταν τεράστιο και πάρα πολλοί θέλησαν να κάνουν τα πρώτα τους "βήματα" πάνω σε ένα σανίδι. Οι εκπαιδευτές του No Work Kiteschool ήταν επίσης εκεί, ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους για ότι αφορά το kitesurf.

Παράλληλα με όοοολα τα παραπάνω, η παραλία του Δρεπάνου είχε διαμορφωθεί ώστε να μην λείψει τίποτα σε αθλητές και επισκέπτες. Το Maritsis Repairs ήταν εκεί και οι αθλητές βρήκαν τον μάστορά τους για επισκευές/επιδιορθώσεις στους εξοπλισμούς τους. Επιπλέον υπήρχε parking με δυνατό τητα μεταφοράς από και προς την παραλία, φαγητό και ποτό από το EVEREST, fashion συλλογές από την RITCH BITCH POOR DOG, ενημερωτικό υλικό για την SONY Action Cam και μουσική all day από τον Νίκο Πολυμενάκο...

Αξίζει να αναφερθεί για ακόμα μια χρονιά η συμμετοχή του "ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ-ΚΕΔΜΟΠ"! Οι εθελοντές του βρίσκονταν εκεί προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. Μια τόσο σημαντική προσφορά που με μόλις λίγα δευτερόλεπτα, έχεις την δυνατότητα να σώσεις μια ζωή!

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ 4TH KITESURF FESTIVAL:

FREESTYLE ΑΝΔΡΩΝ
1ος Ben Bowd
2ος Δημήτρης Σοφτάς
3ος Χάρης Κατσαράκης

FREESTYLE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1η Μαρία Αγριόγιαννη
2η Βασιλική Παπαγεωργίου
3η Όλγα Μποτόνη

OLD SCHOOL
1ος Λεωνίδας Σπυρόπουλος
2ος Baptiste Bourdoulus
3ος Λυκούργος Νεοφώτιστος

COURSE RACING Twin Tip
1ος Baptiste Bourdoulus
2ος Βαγγέλης Αβραμάκος
3ος Θοδωρής Πατρινός

COURSE RACING Directional
1ος Βαγγέλης Αβραμάκoς
2ος Tom Charlton
3ος Κωνσταντίνος Αβραμάκος

HIGHEST JUMP CONTEST
1ος Νίκος Νικολάου
2ος Γιώργος Βέργαδος
3ος Βαγγέλης Αβραμάκος και Γιώργος Τσάβαλος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015, 18:02