Η πιο κοντινή από τις Κυκλάδες, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς.

Κέα ή Τζιά, ένα νησί με έντονη ταυτότητα και ιδιαίτερη αύρα, που την νιώθεις φτάνοντας στην ανανεωμένη Κορησσία, το λιμάνι της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μορφολογία του εδάφους, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τα πέτρινα σπίτια, το ανόθευτο φυσικό περιβάλλον όπως και οι υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα, διάφανα νερά, κάνουν αυτό το νησί πραγματικά ξεχωριστό.

Κοιτώντας ψηλά, βλέπεις την πρωτεύουσα Ιουλίδα που είναι χτισμένη πάνω σε ένα μεγάλο βράχο.
Οι βόλτες στα λιθόστρωτα σοκάκια της ανάμεσα στα αρχοντικά σπίτια σε κάνουν να περιπλανιέσαι με τις ώρες.
Φυσικά χρειάζεσαι αρκετές μέρες για να εξερευνήσεις όλες τις γωνιές του νησιού.
Η Παναγιά η Καστριανή ξεχωρίζει επιβλητική, μοιάζει σαν να αγναντεύει το πέλαγος, αλλά στο νησί υπάρχουν και πολλά επισκέψιμα ξωκλήσια.

Η Τζιά, παρ’ ότι ανεπτυγμένη τουριστικά, είναι ένα αραιοκατοικημένο νησί.
Στο γραφικό, απάνεμο, κοσμοπολίτικο όμως Βουρκάρι, βλέπεις τη συνύπαρξη ψαράδων και ιστιοπλοϊκών.
Η φιλοξενία των ανθρώπων της φαίνεται στα ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία, που άρτια εξοπλισμένα (με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια) περιμένουν να δώσουν άλλο χρώμα στις διακοπές μας. Τα μοδάτα εστιατόρια και οι ταβέρνες έχουν πάντα φρέσκο ψάρι αλλά δεν υστερούν σε παραδοσιακά πιάτα που καλύπτουν όλα τα γούστα. Ρομαντικές αλλά και έντονες νύχτες συμπληρώνουν το παζλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κυκλαδίτικα χρώματα, η γοητεία της και η ζεστασιά των κατοίκων σε κάνουν να αγαπήσεις τη Τζιά από την πρώτη στιγμή και φεύγοντας, το μόνο που σκέπτεσαι είναι … θα έρθω πάλι…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης