Ηλιοφάνεια, άνοδο της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα και σταδιακή εξασθένιση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο περιμένουμε σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014.

Ειδικότερα, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν μέτριοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, τοπικά ισχυροί στα 6 Μποφόρ στα νοτιοανατολικά πελάγη και στο Λιβυκό. Ασθενείς και τοπικά μέτριοι δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για τη Δευτέρα έχει ως εξής:

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά θα επικρατεί ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα πνέουν με μικρή ένταση. Τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι 33 με 35 βαθμούς. Στην Πελοπόννησο αναμένονται το πρωί και το βράδυ καθαρός ουρανός, τις μεσημεριανές ώρες λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 34 βαθμούς. Στα Κύθηρα θα πνέουν βόρειοι άνεμοι ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Στην Κρήτη θα έχουμε λιακάδα και βοριάδες 5 με 6 Μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι 30 με 32 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στο Καστελόριζο και στη Σύμη θα είναι ασθενείς, στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα θα πνέουν ενισχυμένοι βοριάδες 5 με 7 Μποφόρ.

Στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 και από το απόγευμα 5 Μποφόρ. Στις Σποράδες η ένταση των ανέμων θα είναι 3 με 5 Μποφόρ. Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένεται καλός και ζεστός καιρός. Η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά και θα φθάσει στους 36 βαθμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης