Άστατος θα είναι ο καιρός και σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, κυρίως δε στα ανατολικά και στα νότια. Θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά 8 Μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η πρόγνωση του καιρού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη τιμή θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Γενικότερα σε Μακεδονία και Θράκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται στην κεντρική Μακεδονία από το απόγευμα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των ανατολικότερων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί, με ένταση 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 Μποφόρ. Η δε θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αν και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Όσον αφορά τα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες· στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν επίσης λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, 3 με 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί με ένταση 6 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα έχουν ένταση 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι επίσης άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 Μποφόρ. Στα νότια θα είναι βορειοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης