Βίντεο/Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της Παρασκευής όταν στον Νέο Κόσμο βρέθηκε βαρύς οπλισμός σε αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί η κλοπή του. Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. – εκεί όπου μεταφέρθηκε και εξετάζεται ο βαρύς οπλισμός που εντοπίστηκε στο κλεμμένο αυτοκίνητο-γιάφκα – καθώς οι Αρχές θέλουν να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στην υπόθεση αυτή με τη διπλή δολοφονική επίθεση στον Κορυδαλλό το βράδυ της Τετάρτης. Ερευνάται επίσης εξονυχιστικά και το ίδιο το αυτοκίνητο για τυχόν γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από τη Νίκαια τον Γενάρη και για την απώλειά του η ιδιοκτήτρια αποζημιώθηκε από την ασφαλιστική της εταιρεία. Όταν εντοπίστηκε το όχημα, η ασφαλιστική πήγε να το παραλάβει. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι μέσα σε αυτό υπήρχε βαρύς οπλισμός.

Ειδικότερα, από τον οπτικό έλεγχο στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν δύο καλάσνικοφ, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, δύο πιστόλια, δύο χειροβομβίδες και φυσίγγια. Μέσα στο όχημα υπήρχαν και μπιτόνια βενζίνης, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως οι δράστες μετά την όποια ενέργεια τους, σκόπευαν να κάψουν το Ι.Χ. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα είναι μάρκας Νissan Qashqai και έχει φιμέ τζάμια. Το εντόπισε η ομάδα ΔΙΑΣ και έχει μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως.

Τα στοιχεία που εξετάζουν οι Αρχές και τους ωθούν να υποψιάζονται πως υπάρχει κάποια σχέση είναι ο τρόπος δράσης των δολοφόνων. Συγκεκριμένα, και τα δύο αυτοκίνητα, τόσο αυτό που βρέθηκε στον Νέο Κόσμο, όσο και αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική επίθεση στον Κορυδαλλό, είχαν κλαπεί μήνες πριν. Επίσης, οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ για να σκοτώσουν τους δύο άντρες, με τα όπλα να μην έχουν βρεθεί.

Για την υπόθεση που έχει ενημερωθεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και η Αντιτρομοκρατική, δόθηκε προτεραιότητα να προχωρήσουν άμεσα οι έρευνες για τις βαλλιστικές των δύο καλάσνικοφ. Ακόμα ένα στοιχείο κλειδί είναι το γεγονός πως, οι δράστες, κινούμενοι επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά, έβαλαν φωτιά στο τζιπ, το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν κλεμμένο, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης