Η αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή Red Bull Stratos, επιμηκύνεται κατά μια μέρα όπως ανακοίνωσαν οι επικεφαλής . Ο λόγος για την καθυστέρηση είναι ένα ισχυρό ψυχρό μέτωπο με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, χαμηλές νεφώσεις και ασθενείς βροχοπτώσεις, που θα μετακινηθεί στο ανατολικό Νέο Μεξικό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Αν και ο καιρός θα έχει βελτιωθεί μέχρι τη Δευτέρα, με καθαρό ουρανό και υψηλότερες θερμοκρασίες, η ταχύτητα των ανέμων αναμένεται να είναι πάνω από τα αποδεκτά επίπεδα για μια ασφαλή απογείωση τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Οι ταχύτητες των ανέμων αναμένεται να είναι μεταξύ 8-16 χλμ/ώρα στην επιφάνεια του εδάφους και στην κορυφή του αερόστατου μεταξύ 16-24 χλμ/ώρα, εξηγεί ο εμπειρογνώμονας Don Day. Ο Baumgartner θα απογειωθεί με το μεγαλύτερο επανδρωμένο αερόστατο στην ιστορία: 168 μέτρα ψηλό κατά την απογείωση με όγκο 850.000 κυβικά μέτρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα καλά νέα είναι ότι μετά από την κίνηση τέτοιων ψυχρών μετώπων, συνήθως ακολουθούν μία ή δύο μέρες όπου οι καιρικές συνθήκες μπορεί να είναι πολύ ευνοϊκές για την απογείωση του αερόστατου» λέει ο Don. Η καθυστέρηση αυτή δεν επηρεάζει τις προετοιμασίες στο έδαφος. Στην πρόβα τζενεράλε που έγινε το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο, ο Felix Baumgartner και η ομάδα του, επανέλαβαν την επτάωρη διαδικασία πριν την απογείωση ακριβώς όπως θα γίνει την Τρίτη το πρωί.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Δείτε φωτογραφίες από την προετοιμασία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης