Κάθε φορά που τρώτε κάτι κρύο ή ζεστό νιώθετε έναν οξύ πόνο στα δόντια σας; Η απάντηση στο πρόβλημά σας, λένε οι ειδικοί, ίσως να είναι μια νέα οδοντόκρεμα που βασίζεται σε μια καινοτόμο τεχνολογία που βοηθά όσους έχουν ευαίσθητα δόντια.

Ειδικότερα, αποτελεσματική αντιμετώπιση της υπερευαισθησίας των δοντιών αλλά και πρόληψη του πόνου προσφέρουν προϊόντα που περιέχουν την καινοτόμο τεχνολογία Pro-Argin™, η οποία περιέχει αργινίνη, ένα αμινοξύ που βρίσκεται φυσιολογικά στο σάλιο και μια αδιάλυτη ένωση ασβεστίου με τη μορφή ανθρακικού ασβεστίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τεχνολογία Pro-Argin™ βοηθά στην προσέλκυση ασβεστίου στην επιφάνεια της οδοντίνης, προκειμένου να σχηματιστεί μια στιβάδα πλούσια σε ασβέστιο που προστατεύει τα δόντια.

Η ευαισθησία είναι μια κατάσταση των δοντιών που επηρεάζει μέχρι και το 57% των καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα με έξαρση στις ηλικίες μεταξύ 20-50 ετών.

Πρόκειται για έναν αιφνίδιο παροδικό πόνο, που προκαλείται από την εκτεθειμένη οδοντίνη, όταν εφαρμόζεται θερμικό ή χημικό ερέθισμα. Η επαφή με τον κρύο αέρα, με ένα ζεστό ρόφημα ή ένα γλυκό μπορεί να προκαλέσει οξύ πόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπερευαισθησία των δοντιών, παρότι δεν είναι νόσος, επηρεάζει την ποιότητα ζωής. Αυτή η δυσφορία μπορεί να οδηγήσει τους πάσχοντες από ευαισθησία στο να αποφεύγουν τον τακτικό έλεγχο με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και την επιδείνωση των προβλημάτων του στόματος.

Τα αίτια της υπερευαισθησίας των δοντιών είναι είτε η καταστροφή της αδαμαντίνης που καλύπτει την οδοντίνη είτε η υποχώρηση των ούλων με έκθεση της ριζικής επιφάνειας και απώλεια οστεΐνης.

Ένας επιπλέον παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει υπερευαισθησία είναι η λεύκανση, ενώ η αντιμετώπιση του προβλήματος σε καθημερινή βάση εστιάζεται στο σύμπτωμα που είναι η ανακούφιση από τον πόνο.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Επίκουρος Καθηγητής Προληπτικής Οδοντιατρικής και Περιοδοντολογίας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Λάζαρος Τσαλίκης, σε ενημερωτική εκδήλωση για την «Οδοντινική Υπερευαισθησία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης