"Άλλα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλα κάνει"

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016, 12:24
"Άλλα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλα κάνει"
Με τη δημιουργία ειδικής κατηγορίας φαρμάκων, που θα ονομάζονται «γενικής διάθεσης φάρμακα», ανοίγει ο δρόμος για την πώληση μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων από σούπερ μάρκετ στη χώρα μας.

«Κανένα φάρμακο εκτός φαρμακείου» είναι η πρώτη αντίδραση στη διάταξη του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «υπέκυψε στις εταιρείες και στα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν την πώληση μερίδας σκευασμάτων εκτός φαρμακείου, προκειμένου να αυξήσουν τις τιμές, όπως έχει γίνει σε όσες χώρες υιοθέτησαν αυτό το μέτρο “ανταγωνισμού”».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κωνσταντίνος Λουράντος αποκάλυψε έγγραφο, βάσει του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε, όταν ήταν αντιπολίτευση, να μην εφαρμοστεί διάταξη που να συμπεριλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ.

Παρακολουθήστε το βίντεο:Το σχετικό έγγραφο:Στις 7.03.2014 ο τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει την τότε κυβερνητική πολιτική που «έπληττε τα φαρμακεία για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα».

«Για μία ακόμη φορά, οι μεθοδευμένες αντικοινωνικές παρεμβάσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης καθ΄ υπόδειξη της τρόικας στον τομέα της υγείας, έχουν σκοπό να επιβαρύνουν περισσότερο τους πολίτες και να πλήξουν το ελληνικό φαρμακείο της γειτονιάς υπέρ των μεγάλων συμφερόντων» αναφερόταν σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει εκείνη την περίοδο το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ λόγω απεργιακής κινητοποίησης των φαρμακοποιών.

Η σχετική ανακοίνωση:

Με πρόσχημα την επί παραγγελία από το υπουργείο Εμπορίου έκθεση του ΟΟΣΑ για την άρση των εμποδίων της ανταγωνιστικότητας και ενώ στη χώρα μας υπάρχει ήδη μεγάλος αριθμός φαρμακείων, ο οποίος βαίνει συνεχώς μειούμενος ως συνέπεια της βαθιάς οικονομικής κρίσης και των μέτρων που ήδη έχουν επιβληθεί, προωθούν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας τους, την άρση κάθε κριτηρίου πληθυσμιακού και χωροταξικού για τη λειτουργία φαρμακείου, ενώ θέτουν σε αμφισβήτηση και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς επιτρέποντας το άνοιγμα φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς.

Η εφαρμογή των προαναφερθέντων μέτρων μαζί με την απαίτηση για πώληση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) από τα super market και η απελευθέρωση της τιμής τους, θα οδηγήσει σε νέες αυξήσεις στα φάρμακα, οι οποίες θα προστεθούν στις πλάτες του ελληνικού λαού που ήδη το 2013 πλήρωσε 25% περισσότερα χρήματα για φάρμακα, θα βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών αφού δεν υπάρχουν ασφαλή φάρμακα, θα πλήξουν την επιστήμη του φαρμακοποιού και θα συρρικνώσουν τα φαρμακεία υπέρ των μεγάλων αλυσίδων.

Αυτή είναι η περίφημη πολιτική της κυβέρνησης για «φθηνό φάρμακο» που υποσχόταν ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης πριν λίγους μήνες.

Κάθε μέρα που περνάει γίνονται και πιο επικίνδυνοι.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016, 15:06