Η άσκηση αποτελεί «μαγικό χάπι» για ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές και θα πρέπει να συνταγογραφείται πιο συχνά από ειδικούς, σύμφωνα με ερευνητές που ανέλυσαν στοιχεία προηγούμενων ερευνών.

Ο Jasper Smits, του Πανεπιστημίου του Ντάλας, δήλωσε ότι η άσκηση έχει φανεί πως παρέχει σημαντικά οφέλη στην πνευματική υγεία. Όσο περισσότεροι θεραπευτές εκπαιδεύονται στη θεραπευτική άσκηση τόσο καλύτερα θα είναι οι ασθενείς, πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον γιατρό οι παραδοσιακές θεραπείες ψυχοθεραπείας και φαρμακοθεραπείας δεν φτάνουν σε όλους όσους τις χρειάζονται, ενώ πρόσθεσε ότι η άσκηση μπορεί να αναπληρώσει το κενό σε ανθρώπους που δεν λαμβάνουν τη συμβατική θεραπεία λόγω κόστους ή έλλειψης πρόσβασης ή που δεν το επιθυμούν λόγω του κοινωνικού στίγματος που συνδέεται με τέτοιες θεραπείες.

 Η άσκηση, επίσης, μπορεί να συμπληρώσει τις συμβατικές θεραπείες οδηγώντας τους ασθενείς να είναι περισσότερο εστιασμένοι και δεσμευμένοι.

Η έρευνα παρουσιάστηκε σε ετήσιο συνέδριο στη Βαλτιμόρη για τις διαταραχές άγχους και κατάθλιψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Smits δήλωσε ότι άνθρωποι που ασκούνται αναφέρουν λιγότερα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης και χαμηλότερα επίπεδα στρες και άγχους. Πρόσθεσε ότι η λειτουργεί σαν αντικαταθλιπτικό συγκεκριμένα συστήματα νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο και βοηθά ασθενείς με κατάθλιψη.

Πηγή:iatronet.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης