Έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης του καρκίνου ελπίζουν ότι θα ανακαλύψουν σύντομα Ιταλοί επιστήμονες, ύστερα από έρευνα που τους οδήγησε στο συμπέρασμα, ότι το βακτήριο της σαλμονέλας μπορεί να δρα ανασταλτικά στην εκδήλωση της ασθένειας.

Η ερευνητική ομάδα συμπέρανε μετά από πειράματα, ότι η σαλμονέλα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί τον αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού, και ακολούθως, να βοηθά στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ογκολογίας του Μιλάνου, υπό τη δρα Μαρία Ρεσίνιο, σε συνεργασία με επιστήμονες από τις ΗΠΑ, αναφέρουν ότι η μέθοδός τους όχι μόνο καταπολεμά τους όγκους, αλλά επίσης «εμβολιάζει» τον οργανισμό έναντι πιθανής μελλοντικής ανάπτυξης νέων καρκινικών κυττάρων.

Τα εν λόγω κύτταρα είναι πολύ επικίνδυνα, διότι έχουν την ικανότητα να ξεφεύγουν από το «ραντάρ» του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο καταπολεμά τις κυτταρικές αυτές ανωμαλίες. Ωστόσο, η «παρέμβαση» των βακτηρίων της σαλμονέλας τα καθιστά «ορατά» και συνεπώς πιο «ευάλωτα».

Η νέα μέθοδος είχε επιτυχή αποτελέσματα σε πειραματόζωα και τώρα οι επιστήμονες σκοπεύουν να την εφαρμόσουν και σε ανθρώπους, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ο ανθρώπινος οργανισμός θα αντιδράσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πειράματα των ερευνητών εστίασαν περισσότερο σε όγκους του δέρματος που προκαλούν το θανατηφόρο μελάνωμα, αλλά η μέθοδος, όπως είπαν, θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες μορφές καρκίνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης