Σε μορφή τζελ το νέο όπλο κατά του AIDS

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Απριλίου 2012, 11:29
Σε μορφή τζελ το νέο όπλο κατά του AIDS
Την ανακάλυψη μορίου που μπορεί να μπλοκάρει τον ιό του AIDS ανακοίνωσαν Κινέζοι επιστήμονες, οι οποίοι τώρα προτίθενται να δημιουργήσουν ένα σχετικό τζελ, που, όπως ευελπιστούν, θα βοηθήσει στον περιορισμό της σεξουαλικής μετάδοσης του θανατηφόρου ιού.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Χονγκ Κονγκ και της Ναντζίνγκ καθώς και της εταιρείας Shanghai Targetdrug Ltd της Σαγκάης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό βιολογικής χημείας «Journal of Biological Chemistry», διαπίστωσαν ότι το μόριο TD-0680 εμποδίζει τον ιό HIV-1 του AIDS να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ντριγουέι Τσεν, διευθυντής του Ινστιτούτου AIDS της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι η ανακάλυψη είναι «ενθαρρυντική».

Το εν λόγω μόριο θα μπορούσε να εισαχθεί σε ένα τζελ που θα «φρενάρει» τη σεξουαλική μετάδοση του ιού, εξοντώνοντας τον ιό ενόσω αυτός προσπαθεί να διεισδύσει στα κύτταρα. Αυτό θα δώσει στους ανθρώπους, ιδίως στις γυναίκες, όπως είπαν οι ερευνητές, «μία εναλλακτική μέθοδο προστασίας τους από τον ιό, εκτός από τα προφυλακτικά».

«Η ιδανική λύση θα ήταν να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Αφού κάτι τέτοιο παραμένει άπιαστο όνειρο, πρέπει να αναζητήσουμε νέες στρατηγικές, όπως ένα τοπικό μικροβιοκτόνο» επεσήμανε ο Τσεν.

Σύμφωνα με τους Κινέζους επιστήμονες, το σεξ χωρίς προφυλάξεις ευθύνεται για πάνω από το 90% των περιπτώσεων AIDS στην Κίνα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Απριλίου 2012, 11:56