Σούπερ αντισώματα ανέπτυξαν όσοι πέρασαν τη γρίπη των χοίρων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 10:59
Σούπερ αντισώματα ανέπτυξαν όσοι πέρασαν τη γρίπη των χοίρων

Σύμφωνα με μελέτη, όσα άτομα είχαν κολλήσει τη γρίπη των χοίρων έχουν αναπτύξει ανθεκτικά αντισώματα έναντι πολλών στελεχών της γρίπης, περιλαμβανομένων και της γρίπης των πτηνών (Η5Ν1), της νέας γρίπης (Η1Ν1) και της κοινής γρίπης.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, το ανοσοποιητικό σύστημα αυτών των ατόμων ανέπτυξε, λόγω της μόλυνσης με τον H1N1, μία ασυνήθιστη ανταπόκριση.

«Ο τρόπος που ανταποκρίθηκε το ανοσοποιητικό σύστημα όσων πέρασαν τη γρίπη είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρος, καθώς μας δίνει την ελπίδα παρασκευής ενός αντιγριπικού εμβολίου για στελέχη του ιού που ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί» εξηγεί ο καθηγητής ιολογίας Patrick Wilson από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Οι ειδικοί ελπίζουν πως το εμβόλιο όχι απλώς θα προστατεύει από τα στελέχη της γρίπης, αλλά θα διαρκεί τουλάχιστον μία δεκαετία, αν όχι για ολόκληρη τη ζωή.

Τα εμβόλια της γρίπης και τα φάρμακα επικεντρώνονται στις πρωτεΐνες αιμογλουτινίνη και νευραμινιδάση, οι οποίες συνδέονται σε υποδοχείς στην επιφάνεια των κυττάρων και προκαλούν την ασθένεια.

 
Πηγή: ygeia.tanea.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 10:59