Στο εμπόριο το πρώτο χάπι σοκολάτας που προστατεύει από το έμφραγμα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017, 10:38
Στο εμπόριο το πρώτο χάπι σοκολάτας που προστατεύει από το έμφραγμα
Ένα νέο χάπι που υπόσχεται να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος, εγκεφαλικού και άνοιας και το οποίο παράγεται εξ ολοκλήρου από σοκολάτα άρχισε να διατίθεται στη Βρετανία.

Το χάπι περιέχει φλαβανόλες, ένα θρεπτικό συστατικό που εξάγεται από το κακάο και για το οποίο η αρμόδια Αρχή της Ευρώπης έχει γνωμοδοτήσει ότι μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος προκαλώντας διαστολή των αγγείων.

Το όφελος αυτό, ωστόσο, υφίσταται μόνο με κατανάλωση 200 mg φλαβανολών από κακάο την ημέρα, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας των Τροφίμων (EFSA). Αν ήθελε κάποιος να προσλάβει αυτήν την ποσότητα από σοκολάτα, θα έπρεπε λ.χ. να τρώει 400 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα την ημέρα, τα οποία παρέχουν περισσότερες από 2.400 θερμίδες και τριπλάσια ποσότητα λίπους από την ημερήσια συνιστώμενη για καλή υγεία ποσότητα, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017, 13:17