Επικίνδυνες διαστάσεις αποκτά το φαινόμενα του εθισμού των παιδιών από το διαδίκτυο και στη χώρα μας. Το τελευταίο διάστημα 70 αγόρια και κορίτσια εξαρτημένα από το Ιντερνέτ, παρακολουθούνται στο ειδικό τμήμα που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για την απεξάρτηση των παιδιών και των εφήβων από το Διαδίκτυο. Στο πρόβλημα της εξάρτησης των ανηλίκων από το Διαδίκτυο αναφέρθηκε χθες στην ομιλία της, η υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φωτεινή Γεννηματά στο συνέδριο με θέμα: «Η ασφαλή χρήση του Διαδικτύου για τα παιδιά», που διοργανώθηκε στην Αθήνα από το Ίδρυμα Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

«Ένα από τα σημαντικότατα προβλήματα που γνωρίζουμε και άμεσα και λόγω του υπουργείου είναι η κατάχρηση στο Διαδίκτυο», είπε η υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Φώφη Γεννηματά και συνέχισε: «Όλα χρειάζονται ένα μέτρο. Ήδη στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» παρακολουθούνται περίπου 70 παιδιά με συμπτώματα εξάρτησης από το διαδίκτυο. Μια νέα μόδα; Αυτή είναι η εποχή και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την εξάρτηση όπως οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και όλες τις άλλες γιατί τα παιδιά αυτά παραμελούν τις δραστηριότητες τους , τις υποχρεώσεις τους, την προσωπική τους φροντίδα, τις σχολικές υποχρεώσεις ακόμα και την επικοινωνία με συνομήλικους, με τα άλλα παιδιά».

Σκέψου πριν δημοσιεύσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνθημα του χθεσινού συνεδρίου ήταν: «Σκέψου πριν δημοσιεύσεις» κι αυτό αφορά πριν απ όλα και όλους τους ενήλικες, όπως είπαν οι ειδικοί, γιατί πολλές φορές δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, προσωπικές σκέψεις, στιγμές, ειδήσεις , κρίσεις, φωτογραφίες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε βάρος μας, σε βάρος των παιδιών μας πλήττοντας την αξιοπρέπεια μας.
Τα παιδιά μπορούν να πέσουν θύματα παιδοφιλικών κυκλωμάτων ή άλλων κακόβουλων ατόμων και ομάδων, όπως τόνισε η υφυπουργός, γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία οι γονείς να κοντά στα παιδιά, να είναι ενημερωμένα, να υπάρχει φροντίδα, σωστή πληροφόρηση ώστε να μπορούν τα ίδια να προστατευτούν και να μπορούν να ξεχωρίσουν ποια είναι η αξιόπιστη σελίδα στο διαδίκτυο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης