Ενώ τα περισσότερα παιδιά αγαπούν τα γλυκά, εκείνα που είναι «ιδιαίτεροι λάτρεις» των λαχταριστών εδεσμάτων, ίσως, εμφανίσουν ευκολότερα συμπτώματα κατάθλιψης ή, στο μέλλον, προβλήματα αλκοολισμού. Αυτό υποστηρίζει μία αμερικανική ομάδα επιστημόνων, η οποία δημοσίευσε την έρευνά της στο περιοδικό «Addiction». Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η γλυκιά γεύση και το αλκοόλ θέτουν εν ενεργεία το ίδιο «κύκλωμα» του εγκεφάλου που συνδέεται με το αίσθημα της ανταμοιβής.

Η δρ. Julie Mennella, η οποία ηγήθηκε της έρευνας, είπε: «Γνωρίζουμε ότι η γλυκιά γεύση λειτουργεί ως ”ανταμοιβή” για όλα τα παιδιά και τα κάνει να αισθάνονται όμορφα». Οι ειδικοί διατείνονται ότι οι αλκοολικοί τείνουν επίσης να έχουν μία ροπή στα γλυκά. Στην τελευταία έρευνα, οι επιστήμονες του κέντρου «Monell Chemical Senses» ζήτησαν από 300 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, τα μισά εκ των οποίων είχαν ένα μέλος στην οικογένειά τους που ήταν αλκοολικό, να δοκιμάσουν πέντε γλυκά ποτά που περιείχαν διαφορετικά ποσοστά ζάχαρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία, τους ζητήθηκε να απαντήσουν ποιο ποτό τούς άρεσε περισσότερο και επίσης έκαναν κάποια ψυχολογικά τεστ, για να διαγνωσθεί εάν έχουν συμπτώματα κατάθλιψης. Όπως διαπιστώθηκε, το ένα τέταρτο από τα παιδιά αυτά εμφάνισε έντονα συμπτώματα που συνδέονται με την κατάθλιψη.

Πηγή : BBC News

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης