Το κόκκινο κρασί «ανεβάζει» τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009, 12:58
Το κόκκινο κρασί «ανεβάζει» τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών
Νέα έρευνα Ιταλών ερευνητών δείχνει ότι το επίπεδο της σεξουαλικής επιθυμίας είναι μεγαλύτερο στις γυναίκες εκείνες που πίνουν κάθε μέρα μέτριες ποσότητες κόκκινου κρασιού σε σχέση με όσες προτιμούν άλλα αλκοολούχα ποτά ή δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ.

Η έρευνα που μελέτησε τη συσχέτιση της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού με τις γυναικείες σεξουαλικές ορμές, πραγματοποιήθηκε από γιατρούς του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και ανέλυσε τη συμπεριφορά 800 γυναικών ηλικίας 18 - 50 ετών.

Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η πρώτη περιλάμβανε όσες έπιναν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινο κρασί τη μέρα, η δεύτερη όσες έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι ημερησίως είτε κρασιού είτε οποιουδήποτε άλλου αλκοολούχου ποτού και η τρίτη ομάδα όσες περιορίζονταν στο τσάι. Οι γυναίκες με ημερήσια κατανάλωση πάνω από δύο ποτήρια κρασιού εξαιρέθηκαν από την έρευνα για να αποφευχθούν οι πιθανές παρενέργειες της μέθης.

Οι εθελόντριες συμπλήρωσαν αναλυτικά ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική ζωή τους. Όπως διαπιστώθηκε, οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας πέτυχαν «σκορ» 27,3 μονάδων, της δεύτερης 25,9 και της τρίτης 24,4. Συμπέρασμα ότι το κόκκινο κρασί «ανεβάζει» τη σεξουαλική διάθεση μιας γυναίκας.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό σεξουαλικής ιατρικής «Journal of Sexual Medicine».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009, 12:58