Στην προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις συστρατεύτηκε η Pfizer Hellas υπογράφοντας τη Χάρτα Διαφορετικότητας (Diversity Charter). Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρχίζει να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα το 2019 για να ενισχύσει την ισότητα και τη διαφορετικότητα σε κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Πιστή στην ανθρωποκεντρική κουλτούρα της στο εργασιακό περιβάλλον, στα ενδότερα της αλλά και στην κοινωνία η Pfizer Hellas συνεχίζει να στηρίζει το εγχείρημα, ενώ υπήρξε και χορηγός  στο πρόσφατο Εναρκτήριο Συνέδριο για τη Διαφορετικότητα στις Ελληνικές επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ομάδα εργαζομένων, με την ονομασία «Diversity & Inclusion Action» σχεδιάζει και πραγματοποιεί στοχευμένες δράσεις, όπως για παράδειγμα, συνεργασίες με ΜΚΟ για την ενίσχυση προγραμμάτων που δίνουν επαγγελματικές ευκαιρίες σε άτομα με αναπηρίες.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η πιο πρόσφατη συμμετοχή του τμήματος Human Resources, στην Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία (Career Fair.4All 2019), που πραγματοποιήθηκε από τη ΜΚΟ ethelon. Επίσης, η ομάδα συμμετείχε σε συμβουλευτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη των γυναικών σε υψηλόβαθμες θέσεις της εταιρείας καθώς και καμπάνιες εσωτερικής επικοινωνίας και εκδηλώσεις για την ενημέρωση και εκπαίδευση των εργαζομένων της.

Η διαφορετικότητας, όπως και ο πλουρασλισμός αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα υποστήριξε η επικεφαλής της ομάδας «Diversity & Inclusion Action» και του τμήματος Immunology & Inflamation της Pfizer, Λία Μπερτσιάδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αξιοποιούμε τα διαφορετικά υπόβαθρα των εργαζομένων μας, ενσωματώνοντάς τα στην καθημερινή μας εργασία, καθώς πεποίθησή μας είναι ότι ο καθένας με το ταλέντο του και τη δική του μοναδική ματιά μπορεί να συνεισφέρει στην εξέλιξη του συνόλου» εξήγηση η κα. Μπερτσιάδου.

Άξιο λόγου είναι ότι η Pfizer για 16η χρονιά συγκέντρωσε βαθμολογία 100% στον κατάλογο για το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον προς την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, που είναι γνωστός ως Δείκτης Εταιρικής Ισότητας (Corporate Equality Index), της οργάνωσης «Εκστρατεία Ανθρώπινων Δικαιωμάτων» (Human Rights Campaign).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης