Ερευνητές του κέντρου για τον καρκίνο Fred Hutchinson στο Σιάτλ διαπίστωσαν ότι οι πολυβιταμίνες δεν εμποδίζουν τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες.
Η έρευνα διήρκεσε 8 χρόνια και έγινε σε 161.808 γυναίκες μετά την κλιμακτήριο. Η μελέτη εστίασε στον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες, λόγω ενδείξεων ότι η διατροφή με τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες μπορεί ενδεχομένως να προστατεύσει έναντι αυτών των νόσων. Ωστόσο, οι ενδείξεις αυτές δε σημαίνουν απαραίτητα ότι τα χάπια είναι καλό υποκατάστατο.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Marian Neuhouser, οι θρεπτικές ουσίες πρέπει να λαμβάνονται από τα τρόφιμα. Η ολοκληρωμένη τροφή είναι καλύτερη από τα διατροφικά συμπληρώματα.
Οι πολυβιταμίνες μπορεί παρόλα αυτά να είναι χρήσιμες για ανθρώπους με φτωχές διατροφικές συνήθειες. Η έρευνα αφορά σε ανάλυση στοιχείων γυναικών 50 ετών και άνω, που έλαβαν μέρος σε κρατικές μακροχρόνιες έρευνες των ΗΠΑ. Σχεδόν 42% των γυναικών δήλωσαν ότι χρησιμοποιούσαν πολυβιταμίνες τακτικά.