Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

Για τη νέα μέθοδο του εμβολισμού, που θεραπεύει τα ανευρύσματα με άκρως αποτελεσματικό και σχετικά ανώδυνο τρόπο για τον ασθενή, μίλησε ο στρατιωτικός ιατρός του νοσοκομείου 401 και νευροχειρουργός, Αριστοτέλης Μήτσος, στο φακό του zougla.gr. Μέχρι πριν από 10 χρόνια, αυτές οι «ύπουλες» διογκώσεις εγκεφαλικών αγγείων, που όταν δημιουργούνται μπορούν να προκαλέσουν στο 1/3 των περιπτώσεων ακόμα και τον θάνατο, αντιμετωπίζονταν μόνο με τη χειρουργική μέθοδο, με πολλαπλές επώδυνες συνέπειες φυσικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, χάρη στις επιστημονικές αλλά και τεχνολογικές εξελίξεις, με τη μέθοδο του εμβολισμού και την τοποθέτηση καθετήρα, μέσα σε λίγες ώρες οι γιατροί έχουν τη δυνατότητα, χωρίς να «ανοίξουν» το κρανίο φυσικά, να θρομβόσουν το ανεύρυσμα και να το θεραπεύσουν.

Δείτε πως.

Στη χώρα μας αυτή η μέθοδος ακολουθείται κυρίως από τα ιδιωτικά νοσοκομεία και κοστολογείται αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Εδώ και λίγα χρόνια όμως, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών μπορούν να απευθύνονται όλοι οι ασφαλισμένοι πολίτες (και μη στρατιωτικοί) και να δεχτούν τη συγκεκριμένη ιατρική υπηρεσία εντελώς δωρεάν…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης