Η Πόλη βάφτηκε κόκκινη! Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού νίκησε την Μπαρτσελόνα με 68-64 και θα διεκδικήσει την κορυφή της Ευρώπης την Κυριακή απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

Παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ και με “ψυχάρες” τον Σπανούλη, τον Παπανικολάου, τον Πρίντεζη και τ άλλα παιδιά, κατάφερε από αουτσάιντερ, να γίνει φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Έχοντας το προβάδισμα στο σκορ από την αρχή του αγώνα, έκανε την ισπανική ομάδα να μοιάζει πολύ μικρή, για να καταφέρει να σταματήσει τους παίκτες του “Ντούντα”, του προπονητή του Ολυμπιακού ο οποίος χρεώνεται στον μεγαλύτερο βαθμό, την μεγαλειώδη φετινή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, ο μεγάλος τελικός της Κυριακής είναι μεν ένα ματς δίχως αύριο, αλλά ότι και να γίνει, η επιτυχία του φετινού Ολυμπιακού που πολλοί τον είχαν ξεγραμμένο ακόμη και από τις φάσεις των ομίλων, δεν σβήνει με τίποτα.

 

 Άγνοια κινδύνου!

 

 Με άγνοια κινδύνου  εμφανίστηκε στο παρκέ ο Ολυμπιακός. Προηγήθηκε με 8-0 και κράτησε την  Μπαρτσελόνα άποντη για 3:46. Με  τον  Σπανούλη που πέτυχε 8 γρήγορους πόντους και τον υπαρχηγό Πρίντεζη να προσθέτει άλλους 4, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 17-9 λίγο πριν βγει το δεκάλεπτο.

 

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν και…έκαιγε η μπάλα, μίλησε η εμπειρία του Σπανούλη, ο οποίος είτε σκόραρε, είτε μοίραζε ασίστ. Ωστόσο όλοι όσοι αγωνίστηκαν, κατέθεσαν τη ψυχή τους στο Σινάν Ερντέμ της Πόλης και άξια βρίσκονται στη θέση, να διεκδικούν το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της ομάδας.

 

 

 

Δεκάλεπτα: 17-11, 33-29, 50-47, 68-64.

 

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 2, Άντιτς 4, Σπανούλης 21 (6 ασίστ), Ντόρσεϊ 8 (5 ριμπ.), Κέσελ, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 4, Σλούκας 2, Λο 4.

 

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 6, Χουέρτας 4, Ναβάρο 18, Πέροβιτς 2, Βάσκεθ 8, Ουάλας 3, Ινγκλς, Εντόνγκ 10, Λόρμπεκ 9, Έιντσον, Μάικλ 4.

 

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Λοτερμόζερ (Γερμανία), Σαχίν (Τουρκία).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης