Απεργίες εξήγγειλε και η ΟΜΥΛΕ

Απεργίες εξήγγειλε και η ΟΜΥΛΕ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012, 12:37

 

Ένα 24ωρο μετά την υπερψήφιση το νομοσχεδίου που αναφέρεται στις ιδιωτικοποιήσεις μεταξύ των οποίων και οι ιδιωτικοποιήσεις - παραχωρήσεις τμημάτων λιμένων στρατηγικής και μη σημασίας, η ΟΜΥΛΕ εξήγγειλε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμπλέοντας με τις ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ που έχουν εξαγγείλει αντίστοιχες κινητοποιήσεις την Τρίτη και Τετάρτη 6-7/11/2012, με στόχο να αποτρέψουν τη ψήφιση των μέτρων του Μνημονίου από τη Βουλή. Στην ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ αναφέρει τα εξής:

"Η κυβέρνηση και η Τρόικα συνεχίζουν την ίδια αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονική πολιτική η οποία βυθίζει την Χώρα στην ανεργία, την φτώχια και την κοινωνική εξαθλίωση.
Με πρόσχημα την δημοσιονομική προσαρμογή έχουν εξαπολύσει εδώ και τρία χρόνια μια λυσσαλέα επίθεση στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, υγεία, παιδεία.
Στόχος είναι η ισοπέδωση συνολικά των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των ανέργων η διάλυση των εργασιακών σχέσεων,, το ξεπούλημα των Δημοσίων επιχειρήσεων ώστε να διαφυλαχτούν και να διευρυνθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των τοκογλύφων και των golden boys που τους υπηρετούν.

Οι ρυθμίσεις του νέου μνημονίου πλήττουν βάναυσα όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και ολόκληρη την κοινωνία.
Η απάντηση σε αυτή την λυσσαλέα επίθεση δεν μπορεί να είναι άλλη από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ των εργαζόμενων όλων των πολιτών, σε ολόκληρη την Ευρώπη και κυρίως του Ευρωπαϊκού νότου.

Συνεχίζουμε τον αδιαπραγμάτευτο αγώνα που έχουμε ξεκινήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και κορυφώνουμε με την 48ωρη κινητοποίηση που προκήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και Τετάρτη 6-7/11/2012.

Απαιτούμε την ΚΑΤΑΨΗΦΗΣΗ των διατάξεων του νέου Μνημονίου, την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της συνολικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα Λιμάνια να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους και να δώσουν δυναμικό παρών στην 48ωρη απεργία την Τρίτη και Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου 2012 και στις συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ στην συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως την Τρίτη 6/11 και ώρα 11:00 και στην πορεία στο Σύνταγμα.

Επίσης στο ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ συλλαλητήριο την Τετάρτη 7/11 ώρα 17:00 στο Σύνταγμα".

Προσυγκεντρώσεις για τον ΟΛΠ την Τρίτη 10:45 στην πλατεία Βικτωρίας και την Τετάρτη 17:00 γωνία Σταδίου και Καραγεώργη Σερβίας(Εθνική Τράπεζα).

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012, 12:53


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα