Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της ΠΝΟ σε πλοία

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της ΠΝΟ σε πλοία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013, 11:43


Σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε πλοία εταιρειών στο λιμάνι του Πειραιά και στα άλλα λιμάνια της χώρας, αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, προκειμένου να διαπιστώσει αν οφείλονται δεδουλευμένα σε πληρώματα.

Συνδικαλιστές της ΠΝΟ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ενημέρωση για τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, που ακτοπλοϊκές εταιρείες οφείλουν χρήματα μισθοδοσίας αλλά και δώρα. Στελέχη της Ομοσπονδίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμαναν ότι τις περισσότερες φορές τα πληρώματα φοβούνται να πουν τι πραγματικά συμβαίνει, υπό τον φόβο της απόλυσης.

«Καλύτερα να έχω δουλειά και να πληρώνομαι όποτε είναι, παρά να βρεθώ στην ανεργία», δηλώνουν ναυτικοί σε εκπροσώπους των συνδικαλιστικών σωματείων.

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΝΟ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη μη καταβολή χρημάτων, τόνισε ότι πλέον με το νέο νομικό καθεστώς, αν ένας ναυτικός στον οποίο δεν έχει καταβληθεί το δώρο την ημέρα που ορίζει ο νόμος και δεν έχει προχωρήσει ο ίδιος σε καταγγελία την ίδια ημέρα, δεν μπορεί να υπάρξει η αυτόφωρη διαδικασία για τον εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Από εκεί και πέρα για να διεκδικήσει κάποιος ναυτικός το δώρο του ή τα δεδουλευμένα του, θα πρέπει να υποβάλει αγωγή εναντίον της εταιρείας και να ακολουθηθεί η δικαστική οδός.

Ωστόσο λόγο της περιόδου, τονίζει ο νομικός σύμβουλος της ΠΝΟ, συνήθως κανένα από τα πληρώματα, υπό το φόβο της απόλυσης, δεν προχωρά σε δικαστική διένεξη με την εργοδότρια εταιρεία, με αποτέλεσμα ο ναυτικός να είναι πάντα ακάλυπτος.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013, 11:45


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα