Με ανακούφιση παρακολούθησαν την Παρασκευή οι κάτοικοι της Λήμνου την άφιξη του πλοίου «Νήσος Μύκονος» στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Το πλοίο της «Hellenic Seaways» πραγματοποίησε το πρώτο του δρομολόγιο στο νησί, βάζοντας προσωρινά τέλος στην αγωνία των κατοίκων, οι οποίοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντικές καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων, που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους και έχουν σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εδώ και χρόνια, το ακρητικό νησί παραμένει σε καθεστώς απομόνωσης, με την κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις να αποθαρρύνουν εν δυνάμει επισκέπτες -κυρίως από τη νότια Ελλάδα- να περνούν τις διακοπές τους σ’ έναν τόπο με πλούσια ιστορία και σπάνιες ομορφιές.

Το «Νήσος Μύκονος» θα εξυπηρετεί τη σύνδεση νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με τον Πειραιά και την Καβάλα. Ειδικότερα, θα εκτελεί δύο φορές την εβδομάδα το δρομολόγιο Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Εύδηλος-Καρλόβασι-Βαθύ-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα. Το πλοίο ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα το 2005 και είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα της ελληνικής ακτοπλοΐας, με δυνατότητα μεταφοράς 1.915 επιβατών και 418 οχημάτων, και ταχύτητα 28 κόμβων.

Πηγή: limnosfm100.gr
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης