Ο συντονισμός των υπηρεσιών της χώρας στα θέματα Ελέγχου της Αλιείας απασχόλησε την ευρεία διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας με πρωτοβουλία της Υπουργού κ. Ά. Διαμαντοπούλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας ΥΠΑΑΝ κ. Λίτινας, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας ΥΠτΠ κ. Χριστόπουλος, στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας ΥΠΑΑΝ και της Διεύθυνσης Ελέγχου Αλιείας του ΛΣ-ΕΛΑΚ, κι άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΑΑΝ, καθώς και συνεργάτες της κ. Υπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο καθορισμός της Ενιαίας Αρχής Ελέγχου, η οποία αποφασίσθηκε ότι θα είναι η Γενική Διεύθυνση Αλιείας του ΥΠΑΑΝ, ο ρόλος των επιμέρους υπηρεσιών, η διαδικασία που θα ακολουθήσει η χώρα μας για την ταχύτερη και πληρέστερη εφαρμογή των Κανονισμών για Έλεγχο της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής [ΚΑΝ(ΕΚ) 1224/2009 του Συμβουλίου, και, ΚΑΝ(ΕΕ) 404/2011 της Επιτροπής], καθώς και η σταδιακή επίλυση όλων των προβλημάτων που προκύπτουν για τη χώρα και τους αλιείς από αυτούς.

Η Υπουργός δεσμεύθηκε να συνεχίσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, και με δεδομένη την σημερινή κατάσταση, τις προσπάθειες της για τήρηση των υποχρεώσεων μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με κοινό στόχο την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον από την αλιεία, αλλά με τέτοιο τρόπο που να μην δυσκολεύει την άσκηση του επαγγέλματος του αλιέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης