Ομολογώ πως τόσα χρόνια που ζω στον Πειραιά δεν είχα πάρει «χαμπάρι» την ομορφιά της Καστέλας, από κάτω! Όλοι μιλούσαν για την παραλία τα καλοκαίρια που έκαναν μπάνια και η πρώτη αντίδραση ήταν: αποκλείεται, μέσα στη βρωμιά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτυχε να βρεθώ εκεί ένα μεσημέρι για να εκπλαγώ ευχάριστα από την αλλαγή του σκηνικού. Αντίκρισα μια παραλία με ψάθινες ομπρέλες, ωραίο καφέ, γκαζόν, καθαρή παραλία με βότσαλο και κυρίως, σινεμά.

Ένα υπαίθριο σινεμά που δεν υπήρχε στην πόλη, αφού το τελευταίο ήταν το  cine fantazio στην Αφεντούλη, το οποίο έχει κλείσει δεκαετίες τώρα.
Αρκετός κόσμος έχει κάνει ήδη στέκι την παραλία, για τον καφέ ή το ποτό του δίπλα στην ηρεμία της θάλασσας.
Ο επιχειρηματίας Γιάννης Κουλιζάκος έχει «σουλουπώσει» την ακτή κι έχει επενδύσει σ αυτές τις δύσκολες εποχές στην διασκέδαση.
Είναι περιττό φυσικά να αναφέρω ότι η πρόσβαση είναι ελεύθερη για τον κόσμο. Άλλωστε αυτή ήταν και η συμφωνία της παραχώρησης από τον Δήμο.
Η «μαγική πινελιά» στο ήδη όμορφο τοπίο όμως, είναι το cine Βοτσαλάκια που θα ανοίξει τις πύλες του στα μέσα Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και όπως λέει ο ιδιοκτήτης, θα πρόκειται για έναν πανέμορφο χώρο, όπου εκτός από ταινία, ο θεατής μπορεί να απολαμβάνει και φαγητό μιας και στον υπαίθριο χώρο του κινηματογράφου θα υπάρχουν τραπεζάκια.
Κι είναι αυτές οι μικρές επεμβάσεις που αλλάζουν μεμιάς όλο το σκηνικό και την ψυχολογία του κόσμου.
Είναι έτσι κι αλλιώς όμορφος ο Πειραιάς.  Αλλά και τέτοιες πρωτοβουλίες τον κάνουν πιο ανθρώπινο και πιο … ελιτίστικο!
Φαίνεται λοιπόν ότι ο γνωστός υπαίθριος κινηματογράφος «Θησείον», βρήκε ισχυρό ανταγωνιστή. Καιρός ήταν και ο Πειραιάς να μπει δυνατά στον χώρο της διασκέδασης.
Συνιστώ ανεπιφύλακτα μια βόλτα στην Καστέλα, έστω για χαλάρωση ακούγοντας το κύμα.
Ζαφείρης Σπυριδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης