Νάσος Πουλακίδας

Ο εφοπλισμός ήταν και θα είναι “κόκκινο πανί” για τον απλό πολίτη, τον μεροκαματιάρη, αυτούς που σήμερα στενάζουν κάτω από τη μπότα της τρόικας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκτό και κατανοητό αφού καθένας αξιολογεί με διαφορετικά κριτήρια την προσφορά των κοινωνικών ομάδων. Όμως, θα πρέπει να πούμε ότι και μεγάλη μερίδα της ελληνικής πλοιοκτησίας κάτι προσφέρει σε αυτόν τον τόπο. Υπάρχουν ναυτιλιακοί όμιλοι που έχουν στα ταμεία τους κάθε χρόνο ένα σεβαστό ποσό, το οποίο διατίθεται σε άπορους, σε ναυτικούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και σε συνανθρώπους μας που χρήζουν βοήθειας.

Το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό και αφού συζήτησαν θέματα νηολογίου, ναυτικής εργασίας και άλλα συναφή, ενημέρωσαν τον κ. Σαμαρά για το υπό εξέλιξη πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς του εφοπλισμού που θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. Ευρώ.

Με το …κυάλι έψαχνες να βρεις δημοσιευμένη την προσφορά της ΕΕΕ ότι βρίσκεται ένα σημαντικό κεφάλαιο από χορηγίες των εφοπλιστών που θα διατεθεί σε διάφορες κοινωνικές ομάδες οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Ακόμα θα διατεθούν και άλλα 5 εκατ. Ευρώ για τη βελτίωση της υποδομής και των συνθηκών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πρώτη φάση σημαντικό κονδύλι από τα 30 εκατ. θα διατεθεί για τις ανάγκες σίτισης άπορων οικογενειών με ανήλικα παιδιά, ενώ το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στο χώρο της υγείας με την προσφορά ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης σε παιδιά ανασφάλιστων γονέων.

Τα παιδιά αυτά θα εντοπίζονται μέσω των νοσοκομείων Παίδων.

Κάποιοι θα πουν ότι τα 30 εκατ. είναι λίγα, μπροστά στα κέρδη των εφοπλιστών και μάλλον έχουν δίκιο, όμως, ποιοί άλλοι κλάδοι της εθνικής οικονομίας προσφέρουν χρήματα για την ανακούφιση συμπολιτών μας; Ποιοι:.. Για να πούμε και γι’ αυτούς μία καλή κουβέντα, έστω…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης