Τέσσερις προσωπικότητες του πολιτισμού και των γραμμάτων θα βρεθούν τις επόμενες μέρες στη Νάξο, για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τον Κ. Καβάφη που διοργανώνει η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Σ.Φ.Ν. στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Φιλώτι.

Πρόκειται για το “διεθνή” σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, ο οποίος θα προλογίσει την ταινία του “Καβάφης” (1996), τον επίτιμο διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ποιητή και βιβλιογράφο Δημήτρη Δασκαλόπουλο, τη φιλόλογο – συγγραφέα Μαρία Στασινοπούλου, συγγραφέα με το Δημ. Δασκαλόπουλο της εργογραφίας του Κωνσταντίνου Καβάφη και τον Αντώνη Φωστιέρη, ποιητή και εκδότη, βραβευμένο μεταξύ άλλων και με το διεθνές βραβείο Καβάφη (1993).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους καλεσμένους στη Νάξο, θα πλαισιώσουν ο φιλόλογος και Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου Αντώνης Τζιώτης και ο Γιώργος Ανωμερίτης.
Οι διήμερες φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Αυγούστου στο Φιλώτι, στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο.
Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα μιλήσει με θέμα “Οι παρωδίες των Καβαφικών ποιημάτων” και η Μαρία Στασινοπούλου “Γιατί ο Καβάφης είναι μεγάλος ποιητής!”
Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από έκθεση σχεδίων του Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα, που δημιούργησε για ποιήματα του Καβάφη, έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου.
Οι εκδηλώσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη”, διοργανώνονται για 6η συνεχή χρονιά και αποτελούν για το νησί κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός.
portnet

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης