Με τις επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών, σε ναυπηγικό πρόγραμμα, το οποίο υπερβαίνει τα 17 δισ. δολάρια, σε κινεζικά ναυπηγεία, δεν θα μπορούσαν να μην είναι αυτοί που θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό στις συναντήσεις που θα έχει στην Ανατολή.
Η ναυτιλία θεωρείται το ισχυρό χαρτί καθώς η παραπάνω πληροφορία, αναφορικά με τις ελληνικές επενδύσεις, αλλά και το γεγονός ότι περισσότερο από το 60% των εισαγωγών της Κίνας σε πετρέλαιο και άλλα φορτία μεταφέρεται από πλοία ελληνικών συμφερόντων την τοποθετούν ψηλά στην ατζέντα.

Η… παρέα του Σαμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους επιχειρηματίες που θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό στην Κίνα, όπως αναφέρει το dealnews, θα συμμετέχουν από την πλευρά του εφοπλισμού οι: Γιάννης Αγγελικούσης, Γιώργος Προκοπίου, Σημεών Παληός, Δημήτρης Μελισσανίδης, Νικόλας Τσάκος, Μιχάλης Βουδούρογλου και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.
Αυτή τη στιγμή από τα 1.857 πλοία τα οποία ναυπηγούνται σε κινεζικά ναυπηγεία τα 184 αφορούν ελληνικές εταιρείες. Ο μεγαλύτερος Έλληνας πελάτης των κινεζικών ναυπηγείων είναι ο Γιώργος Οικονόμου ο οποίος κατασκευάζει 19 πλοία για τις εταιρείες του Cardiff και DryShips. Ακολουθούν οι: Πολέμης 10 πλοία, Αγγελικούσης 9, Προκοπίου 9, Ρέστης 6, Μυλωνάς 6, Δ. Μαρτίνος 6, Βενιάμης 9, Λασκαρίδης 6, Κωνσταντακόπουλος 3, Πετράκης 4, Ζούλας 6, Λεντούδης 6, Χατζηιωάννου 2, Ξυλάς 7, Βέργος 3, Μ Παπαϊωάννου 4, Πρίφτης 4, Λογοθέτης 6, Βουδούρογλου 4 και Φ. Καραμανλή 2 πλοία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης