Πριν ακόμη φύγει ο … παλιός ο χρόνος, ξεκίνησε ο προεκλογικός «πυρετός» για τις εκλογές στον Δήμο Πειραιά το 14. Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ιωσήφ Βουράκης έστειλε ανοιχτή επιστολή στους Πειραιώτες, εξηγώντας τους λόγους που πρέπει να τον ψηφίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανοιχτή επιστολή με τρεις αλήθειες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

προς έναν σκεπτόμενο πολίτη του Δήμου Πειραιά

Αγαπητέ συμπολίτη, Πειραιώτισσα/Πειραιώτη

 

Την εορταστική περίοδο την οποία διανύουμε θα διαδεχθεί μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος. Οι δημοτικές εκλογές του 2014 αποτελούν την μεγάλη πρόκληση για την πόλη μας, για τον Πειραιά του αύριο, τον Πειραιά που αγαπάμε και θέλουμε να αναγεννήσουμε μέσα από τις στάχτες του.

Μπροστά σε αυτή την ύψιστη εκδήλωση της δημοκρατικής πολιτείας μας, κάθε πολίτης οφείλει να ενεργήσει σύμφωνα με τη συνείδηση του και μόνο. Οι σειρήνες θα είναι πολλές και για μια ακόμα φορά θα προσπαθήσουν να μας αποπροσανατολίσουν, με υποσχέσεις και πληθώρα μηνυμάτων από πολλούς υποψηφίους στην προσπάθειά τους να σε πείσουν ότι αξίζουν να κερδίσουν τη στήριξή σου.

Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο. Ποια θα είναι η επιλογή σου, υποψήφιοι προστατευμένοι από τη μια ή την άλλη κομματική ομπρέλα, οι οποίοι θα διεκδικήσουν το δημαρχιακό θώκο ως εξέλιξη του “επαγγέλματός” τους, ως πολιτικοί ή υποψήφιοι με πραγματικό ενδιαφέρον για το μέλλον του τόπου μας, απαγκιστρωμένοι από την κομματική προπαγάνδα, με αντίληψη και όραμα για τον Πειραιά.

Ένα είναι βέβαιο: ότι επιθυμία σου είναι ο Δήμαρχος που θα αναδείξουν οι κάλπες του Μαΐου του 2014 να είναι ο καταλληλότερος για την πόλη που ζούμε. Λίγο ενδιαφέρουν οι μικροαντιπαλότητες, λίγο ενδιαφέρουν οι προσωπικές επιδιώξεις. Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει είναι οι εκλογές αυτές να αποδειχτούν χρήσιμες για τον τόπο μας, να φέρουν το αποτέλεσμα που θα κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητα μας, να συμβάλουν ώστε να γίνει η ζωή όλων μας καλύτερη. Για να το επιτύχουμε αυτό, πρέπει, λοιπόν, να έχουμε υπόψη μας μερικές αδιαμφισβήτητες αλήθειες.

 

Η πρώτη αλήθεια είναι ότι κανέναν πολίτη δεν τον αφορά η κομματική προπαγάνδα που θα προσπαθήσουν ορισμένοι να μας περάσουν μέσα από δήθεν δημοσκοπήσεις, που όμως είναι σχεδιασμένες ώστε να αλλοιώνουν την πραγματικότητα. Ο σκεπτόμενος πολίτης βλέπει. Ο σκεπτόμενος πολίτης ακούει. Ο σκεπτόμενος πολίτης αντιλαμβάνεται ποια είναι η αλήθεια.

Μια δεύτερη αλήθεια είναι ότι, όταν προσερχόμαστε στις κάλπες, αυτό που έχουμε κυρίως στο νου μας δεν είναι το συμφέρον του κόμματος, δεν είναι το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται σε εθνικό επίπεδο, δεν είναι η προσπάθεια ορισμένων να δουν το χάρτη να γίνεται γαλάζιος, πράσινος ή ροζ το βράδυ των εκλογών. Αυτό που όλους μας ενδιαφέρει, με το χέρι στην καρδιά, είναι το μέλλον του τόπου μας και της οικογένειάς μας. Είναι το δικό μας μέλλον. Όταν, λοιπόν, κάποιοι κύκλοι θα προσπαθήσουν να πείσουν ότι «πρέπει» να ψηφίσουμε με το νου σε κομματικούς συσχετισμούς, ο σκεπτόμενος πολίτης μέσα μας θα αντιδράσει. Γιατί οφείλει να αντιδράσει. Το οφείλει στον εαυτό του, στα παιδιά του. Το οφείλει στον τόπο του.

Μια τρίτη αλήθεια, τέλος, είναι ότι και σε αυτές τις εκλογές κρίνουμε τους υποψηφίους με βάση την παρουσία και το έργο τους. Η απουσία έργου, η ατολμία πρωτοβουλιών, η απραξία και η απώλεια ευκαιριών ούτε κρύβονται ούτε αντιστρέφονται. Η οικονομική δυσπραγία δεν είναι δικαιολογία για κανέναν. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για όσα έκανε ή δεν έκανε και γι αυτά θα κριθεί, είτε του αρέσει είτε όχι.

Αγαπητή/ε φίλη, φίλε,

Σε αυτές τις εκλογές σε καλώ να κάνεις το καθήκον σου απέναντι στην πόλη σου και απέναντι στον εαυτό σου. Άφθαρτοι αυτοδιοικητικοί Πειραιώτες, με όρεξη, όραμα και διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο είναι απαραίτητοι για την ανακυττάρωση του παρωχημένου πολιτικού μοντέλου. Η ανανέωση των προσώπων θα σηματοδοτήσει την άνθιση του Δήμου μας.

Σε αυτές τις εκλογές σε καλώ να είσαι ένας σκεπτόμενος πολίτης. Ένας πολίτης που θα κρίνει, ένας πολίτης που θα αξιολογήσει, ένας πολίτης που θα αναρωτηθεί. Μαζί θέλω να ξεδιπλώσουμε όλες τις πτυχές αυτής της αναμέτρησης. Μαζί θέλω να πορευτούμε στην αναζήτηση των λύσεων, των προτάσεων, των απαντήσεων στα ερωτήματα που μας απασχολούν καθημερινά.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους εσάς, τους συμπολίτες μου να περάσετε όμορφα τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων και ο Νέος Χρόνος να υλοποιήσει όλους τους στόχους και τις προσδοκίες σας.

Με θερμούς χαιρετισμούς.

Ιωσήφ Βασιλείου Βουράκης

Κοσμηματοπώλης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά

                        

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης