Η κόντρα ανάμεσα σε Μαρινάκη και Μιχαλολιάκο ήταν γνωστή εδώ και καιρό. Όποιος παρακολουθεί τα της πόλης το τελευταίο διάστημα, ήταν σίγουρος πως η σπίθα θα άναβε πολύ γρήγορα.
Και δεν χρειαζόταν παρά μόνο ένα δημοτικό συμβούλιο όπου οι χαρακτηρισμοί από πλευράς Βαγγέλη Μαρινάκη, οδήγησαν τους συμβούλους της παράταξης Μιχαλολιάκου, Κάρλε και Βοϊδονικόλα, να προσχωρήσουν σε μηνύσεις αμέσως μετά το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σε μια σπάνια για τα δημοτικά ήθη επιλογή οι δύο  δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Β. Μιχαλολιάκου μετά την αποχώρηση από το δημοτικό συμβούλιο σύσσωμης της παράταξης «Μας Ενώνει ο Πειραιάς», οι δύο προβεβλημένοι δημοτικοί της σύμβουλοι πήγαν στον Εισαγγελία Υπηρεσίας αργά τη νύχτα της Τρίτης και υπέβαλαν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, κατά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικού συμβούλου της παράταξης του δημάρχου Γ. Μώραλη!
Ο λόγος ήταν η αποστροφή της ομιλίας του Β. Μαρινάκη κατά την οποία χαρακτήρισε «απατεώνες, ηλίθιους ή ανίκανους» στελέχη της απελθούσας δημοτικής αρχής. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε σε πλαστά στοιχεία των οικονομικών δεδομένων που είχε παρουσιάσει η δημοτική αρχή Μιχαλολιάκου. Μάλιστα ο Γ. Μώραλης αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου τις επόμενες ημέρες ακριβώς για να εκθέσει την οικονομική πραγματικότητα του δήμου Πειραιά σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει πλέον στη διάθεση του.

Τι είχε πει ο Βαγγέλης Μαρινάκης;
Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συζήτηση για τα οικονομικά του δήμου το λόγο πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λίγο πριν ολοκληρωθεί η προ-ημερησία συζήτηση και δήλωσε ότι από τη συζήτηση που παρακολούθησε, διαπίστωσε ότι «ο κ. Μώραλης είναι πολύ καλός αλλά έχει ενα ελάττωμα. Είναι πολύ ευγενικός με ανίκανους και απατεώνες που βρίσκονται και σ αυτή την αίθουσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα λεγόμενά του προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου (ο ίδιος απουσίαζε) οι οποίοι με επικεφαλής τον Τάσο Κάρλε, επέμεναν να πεί τα ονόματα των «ανικάνων» και των «απατεώνων» και ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΔΣ να ανακαλέσει ο Β. Μαρινάκης. Κάτω από την ένταση και τις φωνές που επικρατούσαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέφερε οτι δεν πρόκειται να ανακαλέσει για κάτι που θεωρεί σωστό και ότι πολύ σύντομα θα μιλήσουν με συγκεκριμένα νούμερα.

Έπειτα και από αυτές τις δηλώσεις του προέδρου του Ολυμπιακού, η παράταξη του Β. Μιχαλολιάκου αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σημείωση του συντάκτη: Ακόμη ηχούν στ αυτιά όλων μας, οι προεκλογικές δηλώσεις όλων. Τόσο στις αρχές με τις κατηγορίες εκατέρωθεν, όσο και στο τέλος με τις δηλώσεις αγάπης και σύμπνοιας για το καλό της πόλης. Με τέτοιες εικόνες δυστυχώς, το μόνο που σκέφτεται ο Πειραιώτης είναι αυτό που λέει κι ο λαός… μια από τα ίδια! Έτσι ονειρεύονται κάποιοι την πόλη; Να «σκίζονται» οι αντίπαλες πλευρές και να φτάνουν τα πράγματα στα άκρα με δικαστική συμβολή;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν ο Μώραλης έχει στοιχεία για ατασθαλίες δεν έχει παρά να τα πάει πρώτα στον εισαγγελέα και μετά να τα δημοσιοποιήσει. Κι αν από την άλλη ο Μιχαλολιάκος έχει τα δικά του στοιχεία που δικαιολογούν τα ποσά που δαπανήθηκαν επί των ημερών του, επίσης να τα καταθέσει στον εισαγγελέα.

Η ουσία είναι άλλη. Πώς θα γίνει η καθημερινότητα του πολίτη πιο απλή και όμορφη. Αρκετά προβλήματα υπάρχουν γύρω μας. Δεν ωφελεί κανέναν να συντηρείται μια πολιτική αντιπαράθεση που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που τελικά επέλεξε ο λαός του Πειραιά. Μια μη πολιτική παράταξη!  Κι επειδή ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του, ας φροντίσουν όλες οι πλευρές με τις πράξεις τους να βγει κερδισμένος ο Πειραιάς!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης