Πλώρη για Ιταλία έβαλε το σκάφος με τους 65 μετανάστες

Πλώρη για Ιταλία έβαλε το σκάφος με τους 65 μετανάστες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014, 08:46
Συνοδευόμενο από ένα δεξαμενόπλοιο και σκάφη της Ακτοφυλακής, το πλοιάριο με τους 65 μετανάστες που ήταν ακινητοποιημένο σε διεθνή ύδατα, νοτιοδυτικά του Αργοστολίου της Κεφαλλονιάς, άρχισε να κινείται εκ νέου τα ξημερώματα της Τρίτης με κατεύθυνση προς την Ιταλία.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πώς ανεφοδιάστηκε με καύσιμα, καθώς το σκάφος είχε ακινητοποιηθεί λόγω έλλειψης πετρελαίου κίνησης. Το σκάφος, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είχε ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη με κατεύθυνση την Ιταλία, εξέπεμψε σήμα ότι βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Επιτόπου είχαν σπεύσει από το πρωί της Δευτέρας δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού και ένα φορτηγό πλοίο, με σημαία Τουρκίας.

Τα στελέχη του Λιμενικού δεν παρενέβησαν, καθώς το σκάφος βρίσκεται σε διεθνή ύδατα, είναι εξερχόμενο προς Ιταλία και δεν έκανε απόπειρα παράνομης εισόδου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβαίνοντες στο πλοίο δήλωσαν πως δεν υπάρχει καπετάνιος, ενώ αρνήθηκαν να ρυμουλκηθούν στο λιμάνι της Κεφαλλονιάς. Επίσης, δεν δέχτηκαν να επιβιβαστούν σε σκάφη του Λιμενικού Σώματος, αλλά ζήτησαν να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ιταλία.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014, 09:06


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα