Προς συμφωνία για τον κατώτατο μισθό στον κλάδο του εμπορίου

Προς συμφωνία για τον κατώτατο μισθό στον κλάδο του εμπορίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012, 21:54

Β. Κορκίδης: «Κύρια επιδίωξη της συνομοσπονδίας, με ειλικρινείς προθέσεις είναι να υπογραφεί μια κλαδική σύμβαση εμπορίου η οποία θα αποτρέψει με τη λήξη του χρόνου της μετενέργειας να υπάρξουν ανεξέλεγκτες μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα».

Σε συμφωνία για το ύψος του κατώτατου μισθού στα 860 ευρώ, φαίνεται να καταλήγουν εργοδότες και εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου, και όπως προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις, είναι κοντά στην υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης.

Βασική θέση της ΕΣΕΕ στις συζητήσεις με την ΓΣΕΒΕΕ και την ΟΙΥΕ ήταν ο επαναπροσδιορισμός του μισθού του εμποροϋπαλλήλου, από 918,13 ευρώ στα 815 ευρώ, δηλαδή στα προ κρίσης επίπεδα και η διατήρηση του σε σταθερά επίπεδα μέχρι να βγει η χώρα από την παρούσα δύσκολη συγκυρία.

«Κύρια επιδίωξη της συνομοσπονδίας, με ειλικρινείς προθέσεις είναι να υπογραφεί μια κλαδική σύμβαση εμπορίου η οποία θα αποτρέψει με τη λήξη του χρόνου της μετενέργειας να υπάρξουν ανεξέλεγκτες μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα», σημειώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης, σε ανακοίνωσή του.

Πέραν των εργασιακών θεμάτων, ιδιαίτερη σημασία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχει, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ και η τήρηση των υποχρεώσεων του κράτους προς αυτές. Όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία, το Δημόσιο δεν εξοφλεί τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του, πλήττοντας την ρευστότητα των επιχειρήσεων, ενώ η υπόσχεση για μείωση του μη μισθολογικού κόστους «έχει μείνει μόνο στα χαρτιά».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012, 22:05


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα