ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνέντευξη τύπου για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη, παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος. 

Κατά την παρουσίαση των εκδηλώσεων, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε:

«Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα ήθελα πρώτα από όλα να σας ευχηθώ Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές σε σας και τις οικογένειές σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύνθημά μας στις φετινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας είναι : «Στον Πειραιά γιορτάζουμε όλοι μαζί». Γιατί πιστεύουμε ότι, αυτές τις δύσκολες εποχές, ο Πειραιάς μας ενώνει και κανείς μα κανείς συνάνθρωπός μας δεν πρέπει να περάσει τις γιορτές μόνος του, να νιώθει μόνος του.

Γι αυτό και γιορτάζουμε σε κάθε γειτονιά του Πειραιά, και φέτος μάλιστα εκτός από τις πλατείες κάθε Δημοτικής Κοινότητας προσθέσαμε το Άλσος Δηλαβέρη και το πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή.

Δυο στοιχήματα σημαντικά που κέρδισαν οι Πειραιώτες τη χρονιά που σε λίγες ημέρες τελειώνει.

Η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η αγάπη είναι τα μηνύματα των Χριστουγέννων και αυτά κάνουμε πράξη. Όχι μόνο στις γιορτές, αλλά όλο το χρόνο.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι να ανοίξουμε όλοι και περισσότερο ακόμη, οι άνθρωποι της πολιτικής εξουσίας, την πόρτα της καρδιάς μας. Να την ανοίξουμε διάπλατα. Να μπει μέσα ο Χριστός μας, δηλαδή η Αγάπη.

Αυτό έχουμε καταφέρει στον Πειραιά. Αγάπη και κοινωνική συνοχή. Κανείς συνάνθρωπός μας χωρίς ένα κρεβάτι να κοιμηθεί, κανείς συνάνθρωπός μας χωρίς αξιοπρεπή σίτιση, κανείς συνάνθρωπός μας χωρίς γιατρό και φάρμακα. Κανένα παιδάκι χωρίς επαρκή τροφή και εμβόλια.

Ήδη, όπως διαπιστώνετε ξεκίνησε ο στολισμός της πόλης, αξιοποιώντας το φωτισμό και τα στολίδια που υπήρχαν αλλά τα ενισχύσαμε κιόλας χωρίς να ξοδέψουμε ευρώ.

Στις 12 Δεκεμβρίου καλώ όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες να δώσουν το παρών στη γιορτή, έξω από το Δημοτικό Θέατρο, όπου  θα φωταγωγήσουμε το καράβι μας για να συμβολίζει τη σταθερή σχέση που έχει ο Πειραιάς ως η πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ναυτοσύνης. Θα τραγουδήσουν η Φωτεινή Δάρα και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Το καράβι μας και θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΛΠ και τον Γιάννη Σμαραγδή έχει την εξής πρωτοτυπία.

Είναι το καράβι που χρησιμοποίησε ο σκηνοθέτης μας στην ταινία : «Ο Θεός Αγαπάει το χαβιάρι».

 Την ίδια μέρα θα παίξουν το Ωδείο του Πειραιά, το Μουσικό Σχολείο  και η Φιλαρμονική του Δήμου.

 Σε αυτήν τη γιορτή, όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν ρούχα και τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Παράκληση και δέσμευση. Όσοι φέρουν αυτά που τους περισσεύουν, να μην ξεχάσουν ποτέ ότι αυτό δεν είναι μια πράξη επίδειξης, αλλά μια πράξη ανθρωπιάς που προϋποθέτει το σεβασμό στην αξιοπρέπεια των φτωχών. Όχι κάτι που αυτοί απαξιούν να το φορέσουν, αλλά κάτι που τους περισσεύει. 

 Η Τράπεζα Αγάπης που έχει η ΚΟ.Δ.Ε.Π. θα αναλάβει να τα διανείμει.  Ενώ σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ και την Εθνική τράπεζα στις 21 Δεκεμβρίου θα διοργανώσουμε την εκδήλωση συγκέντρωσης παιχνιδιών για τα παιδιά του Πειραιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να τους τα πάει ο Αϊ Βασίλης.

Στις 13 Δεκεμβρίου θα ανάψουμε το παραδοσιακό δέντρο στο Πασαλιμάνι στην πλατεία Κανάρη, όπου θα είναι και το επίκεντρο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, διότι η πλατεία Κοραή «κατέχεται» από το ΜΕΤΡΟ μέχρι το 2017.

Εκεί θα τραγουδήσει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, ο εμπνευστής και ο ερμηνευτής του ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων και το συγκρότημα «ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ».

Και εκεί θα μαζέψουμε ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια για να μην υπάρχει κανένας συνάνθρωπός μας που να στερείται. Όλα τα παιχνίδια που θα υπάρχουν εκεί δεν θα κοστίσουν τίποτα στο δημοτικό προϋπολογισμό και στον Πειραϊκό λαό.

 Οι επιχειρηματίες που θα εγκαταστήσουν το παγοδρόμιο, το carousel, θα έχουν το ελάχιστο τίμημα  που υπάρχει  και θα δώσουν στο Δήμο πολλά δωρεάν εισιτήρια για να καλύψουμε όλες τις οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Όπως σας είπα το επίκεντρο των εκδηλώσεών μας είναι η Πλατεία Κανάρη.

Εκεί θα στηθεί το  χωριό του Αϊ Βασίλη, και φιλοδοξούμε να γίνει πόλος έλξης για όσους θέλουν να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, οι μικροί επισκέπτες του  θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα φιλόξενα εργαστήρια του Αϊ Βασίλη, να γράψουν κάρτες, να φωτογραφηθούν μαζί του, να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, να κάνουν βόλτα με το τρενάκι, το καρουσέλ, να παίξουν στο παγοδρόμιο (2000 δωρεάν εισιτήρια)  και πολλές άλλες προτάσεις παιχνιδιού δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.

Εκεί θα υπάρχει και ένας μίνι κινηματογράφος που θα προβάλλει ταινίες επταδιάστατης προβολής για παιδιά και μεγαλύτερα παιδιά (1500 δωρεάν εισιτήρια).

Εκεί θα στηθεί και το  μίνι σπορ κλαμπ  για παιδιά 3-6 ετών από την μέρα που θα κλείσουν τα σχολεία 11:00 -15:00  και το Σαββατοκύριακο 14 και 15 του μήνα.

Επίσης, η μαγική πυξίδα θα συνδράμει με ένα εργαστήρι εικαστικών για παιδιά.
Παιδικές χορωδίες με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, μίμοι,  θεατρικές παραστάσεις και ακροβάτες είναι μερικά μόνο από τα όσα θα συμβαίνουν καθημερινά τόσο στην Πλατεία Κανάρη όσο και στις άλλες πλατείες του Πειραιά.

Τέλος, θα συνεχίσουμε το θεσμό του παραμυθιού της γιαγιάς και του παππού, από τα μέλη των ΚΑΠΗ μας που θα γίνεται 11:00-12:00 κάθε μέρα, στην Κανάρη.

Γιατί όπως σας είπα στον Πειραιά, γιορτάζουμε όλοι μαζί, αγαπημένοι, ενωμένοι.

Γιατί μας ενώνει ο Πειραιάς, αλλά μας ενώνει και η Ελλάδα».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κα Πασχαλίνα Καλαγιά – Καραμαλάκου, που μίλησε για το έργο της ΚΟΔΕΠ και την μεγάλη προσφορά των εθελοντών στην πόλη.

Επίσης, η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων κα Ευαγγελία Σαρρή, μίλησε για τις  Χριστουγεννιάτικες γιορτές που θα παρουσιάσουν τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών  και τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης