Με μουσική, χορό, τραγούδι και χρώματα θα «πλημμυρίσουν»  και φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά, που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στο πάρκο Δηλαβέρη, το Σάββατο 1η  Μαρτίου και στο πάρκο – πρώην στρατόπεδο Παπαδογιωργή – την Κυριακή 2 Μαρτίου.
Οι λιλιπούτειοι Πειραιώτες,   θα διασκεδάσουν παίζοντας με  φουσκωτά παιχνίδια, τραγουδώντας και χορεύοντας από τις 10:00 έως τις 16:00. 

Μικροί και μεγάλοι  θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν: 
• στην πλατεία Κανάρη (22 Φεβρουαρίου) στο Πασαλιμάνι από τις 11:00, το πρωί έναν ξεχωριστό «Μουσικό Περίπατο» από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά και πολλά φουσκωτά παιχνίδια για τα παιδιά.  
Επίσης, κέφι, χαρά και ζωντάνια θα “μοιράσουν”  ανιματέρ που με  φουσκωτές στολές, με αποκριάτικα δρώμενα, με αστεία και σκετσάκια, θα ψυχαγωγήσουν τα παιδιά του Πειραιά.
 
Οι ανιματέρ θα ξεκινήσουν στις 11:30 το πρωί, αποκριάτικη πομπή από την πλατεία Κανάρη και για δύο ώρες θα κάνουν πρόγραμμα δρόμου, στον πεζόδρομο της οδού Σωτήρος.  
  
• στο πάρκο Δηλαβέρη (1η Μαρτίου) από τις 12:30 το μεσημέρι, συναυλία με το συγκρότημα «WhiteNoiz», φουσκωτά παιχνίδια για τα παιδιά και πολλές εκπλήξεις.
• στο πάρκο – πρώην στρατόπεδο Παπαδογιωργή – (2 Μαρτίου) από τις 11:00 το πρωί, συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά και πολλά φουσκωτά παιχνίδια για τα μικρά παιδιά του Πειραιά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι εκδηλώσεις στις 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινεάκ», δίπλα στο δημαρχείο (πεζόδρομος Καραϊσκου) και οι εκδηλώσεις στις 1 και 2 Μαρτίου, στον πολυχώρο πολιτισμού «Κ. Κωσταράκος» (Θήρας και Μαντινείας), στα Καμίνια.  

ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2014 – ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ 
Το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού για μικρούς και μεγάλους, με λαγάνα, σαρακοστιανά και καλό κρασί, θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα, 3 Μαρτίου, στην πλαζ  της Φρεαττύδας (Τερψιχόρη), από τις 11:00 έως τις 15:00. 
Με σύνθημα : «ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ –ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, πετάμε το χαρταετό μας, δεν πετάμε τα σκουπίδια μας!», μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα κούλουμα με παραδοσιακό γλέντι που θα  ξεκινήσει από τις 12:00 το μεσημέρι με συναυλία από τους : Νίκο Αγγελόπουλο (βιολί, τραγούδι),  Βιολέτα Σοβατζή (αρμόνιο) και Ανδρέα Γρηγορόπουλο (λαούτο).

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα γίνει στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινεάκ», δίπλα στο δημαρχείο (πεζόδρομος Καραϊσκου).     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης