•    Ποια κτίρια προωθεί για αξιοποίηση η δημοτική αρχή του Πειραιά

•    Τι προτείνει να γίνει με το κάθε κτίριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

•    Μερικά από τα ερωτηματικά που αφήνει η εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα κτίρια- φιλέτα του Δήμου Πειραιά βάζει η δημοτική αρχή της πόλης στην «πρώτη γραμμή» για… αξιοποίηση.

Το θέμα έρχεται για συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 10/7 με τον χαρακτηριστικό τίτλο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση με διεθνή διαγωνισμό πέντε ακινήτων του Δήμου Πειραιά».

Πρόκειται τα κτίρια του Δημαρχείου, τον Πύργο, την Ράλλειο και τα οικόπεδα στην οδό Ρετσίνα 45- 47 και στην οδό Θηβών 50, αντίστοιχα.

Στόχος του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, όπως αναφέρεται στην σχετική εισήγηση είναι μέχρι τέλος του χρόνου να έχει προσδιοριστεί το ενδιαφέρον που υπάρχει για τα συγκεκριμένα κτίρια, ώστε να κληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει αποφάσεις.

Το θέμα είχε τεθεί, ξανά, στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά αποσύρθηκε αφού μεταξύ άλλων ασκήθηκε έντονη κριτική από την πλευρά της αντιπολίτευσης για την συζήτηση ενός τόσου σοβαρού θέματος χωρίς ουσιαστικά εισήγηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Pireas2day.gr η εισήγηση παραμένει το ίδιο γενικόλογη, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για αυτά τα κτίρια- φιλέτα του Δήμου αλλά με έμφαση στη δημιουργία ξενοδοχείων, στην οποία ο δήμαρχος με δηλώσεις του δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες η αξιοποίηση θα γίνει με βάση 6 αρχές, μεταξύ των οποίων η εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και τα οικονομικά του Δήμου.

Για καθένα από τα παραπάνω ακίνητα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι:

•Ο «Πύργος», έκτασης 30.000 τετραγωνικών μέτρων, που παραμένει ημιτελής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χώρους γραφείων, ξενοδοχείο, χώρους εστίασης και αναψυχής κ.α.

•Το Δημαρχείο έκτασης 7.000 τετραγωνικών μέτρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξενοδοχείο ή για να γίνουν εργασίες αναβάθμισης με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

•Η «Ράλλειος», έκτασης 20.000 τετραγωνικών μέτρων, μπορεί να αξιοποιηθεί- τι άλλο;- για ξενοδοχείο, συνεδριακό- εκθεσιακό κέντρο, χώρους ψυχαγωγίας αλλά όχι για εμπορικό κέντρο.

Το ερώτημα με το γιαπί της Ραλλείου είναι πως ο Δήμος το θέτει προς αξιοποίηση ενώ ακόμα δεν έχει λυθεί το ιδιοκτησιακό του και διεκδικείται από την Σχολική Εφορεία της Ραλλείου.

•Το οικόπεδο στην οδό Ρετσίνα 45- 47, έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων, όπου βρίσκονται τα συνεργεία του Δήμου και όπως αναφέρεται μπορεί να αξιοποίηση για την δημιουργία δημοτικών κτιρίων.

•Το οικόπεδο στην Θηβών 50, έκτασης 10 στρεμμάτων, κοντά στο προηγούμενο, το οποίο, όπως αναφέρεται, μπορεί να αξιοποιηθεί για την δημιουργία αμαξοστάσιου του Δήμου και κτιρίου Ιστορικού Αρχείου.

Η εισήγηση δεν είναι πιο κατατοπιστική σε εύλογα ερωτηματικά, όπως π.χ. ποιος ιδιώτης μπορεί να ενδιαφερθεί για να φτιάξει αμαξοστάσιο του Δήμου; Θα λαμβάνει κάποιο ενοίκιο; Θα αποτελέσει όρο για να πάει π.χ. τον Πύργο και να τον «αξιοποιήσει»;

Γιατί αυτή η εμμονή στην δημιουργία ξενοδοχείου;

Απαντήσεις, που πιθανόν να δοθούν κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Πηγή: Pireas2day

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης