Εθελοντές για όλες τις δουλειές θέλει ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος για να μπορέσει ο Δήμος να ανταποκριθεί σε βασικές κοινωνικές υποχρεώσεις του.

Ο ίδιος μιλώντας στο κοινό του από την εκπομπή «Τα παράπονά σας στον δήμαρχο», στο «Κανάλι 1» υπογράμμισε ότι θα χρησιμοποιηθούν εθελοντές:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

•    Σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

•    Στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Και

•    Για να συνεχίσουν να πηγαίνουν γιατροί στα ΚΑΠΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, ο δήμαρχος Πειραιά σε ερώτηση ακροάτριας, για το αν θα γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, απάντησε:

«Ήδη, έχω ραντεβού στο γραφείο μου σε λίγη ώρα, με τρεις μητέρες, γιατί για διάφορους λόγους, δεν έγιναν δεκτά τα παιδιά τους, στους Παιδικούς Σταθμούς.

Όλα τα παιδιά των Πειραιώτικων οικογενειών, θα έχουν θέση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Θα δουλέψουν όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί με το παραπάνω, ακόμη και με εθελοντές.

 Έχω ραντεβού με τον Υφυπουργό Εργασίας τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, για να ρυθμίσουμε και να πάρει ο Δήμος το Βρεφονηπιακό Σταθμό της Παιδικής Στέγης, που ήταν στον Πειραιά, για να καλύψουμε και άλλες ανάγκες.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Δεν θα μας νικήσουν τα προβλήματα. Εμείς έχουμε καθήκον να νικήσουμε τα προβλήματα.

Έχουμε τεράστιο πρόβλημα όπως γνωρίζετε, γιατί οι πιστώσεις δεν ενεκρίθησαν εγκαίρως ή δεν ενεκρίθησαν όλες. Δεν έχουμε πάρει τους «ενδεκαμηνήτες» που έπρεπε να τους έχουμε ήδη πάρει, γιατί δεν είχαν εγκριθεί οι πιστώσεις. Θα λειτουργήσουμε με το δυναμικό που έχουμε, με εθελόντριες και εθελοντές,  τους ίδιους που εργάζονται ή και άλλους. Θα λειτουργήσουν όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί. Ελπίζω να μην χρειαστεί να πάρουμε ούτε καν «διμηνήτες». Θα πάρουμε με συμβάσεις εργασίας ένδεκα μηνών εργαζόμενους όταν εγκριθούν, που καλύπτουν όλη την περίοδο λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών. Θα λειτουργήσουν έτσι οι Σταθμοί ώστε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες.»

Σε ερώτηση ακροάτριας «γιατί οι γιατροί σταμάτησαν να επισκέπτονται τα ΚΑΠΗ, αν ήταν λόγω καλοκαιριού», ο Δήμαρχος απάντησε:

 «Έχουν και αυτοί το καλοκαίρι τους, θα ξαναέρθουν. Εμείς οργανώνουμε ένα τεράστιο κίνημα εθελοντισμού, όπου θα καλύπτονται πολλές βασικές ανάγκες δημοτών, με εθελοντές. Στα δύσκολα πρέπει να αναδεικνύεται η γενναιότητα, η καρδιά, το φιλότιμο του Έλληνα και προπαντός του Πειραιώτη.

Και φέτος δεν θα υπάρχει ούτε ένας συμπολίτης μας, χωρίς ένα πιάτο, καλό, αξιοπρεπές φαγητό, χωρίς ένα καθαρό κρεβάτι, χωρίς γιατρό και φάρμακα.

Όταν το κράτος αδυνατεί, επειδή απέτυχε, τότε μπορεί ο πολίτης.

Σε ερώτηση ηλικιωμένης που εξυπηρετούνταν από το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι , τι θα γίνει αν θα συνεχιστεί, ο κ. Μιχαλολιάκος απάντησε:

«Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», χρηματοδοτείτο με κρατικούς πόρους, είτε από την κοινότητα είτε από εθνικούς πόρους.   

Δεν χρηματοδοτείτο από δημοτικούς πόρους. Αυτό που έχω να πω είναι, αν για κάποιους λόγους, το καταργήσει η κεντρική εξουσία, θα το ενισχύσουμε με εθελοντισμό. Σε μεγαλύτερο βαθμό μάλιστα απ ότι  λειτουργούσε μέχρι τώρα. Σεβόμαστε το δικαίωμα αξιοπρεπούς ζωής, σε ηλικιωμένα άτομα ή σε ανήμπορα άτομα που ζουν στο σπίτι μόνα τους.»

Pireas2day.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης