Αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πειραιά προκάλεσε ο «αποκλεισμός» της Αίγινας από τις υδροφόρες, που από το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησαν και πάλι δρομολόγια για την υδροδότηση του νησιού.

Ήδη, με εντολή της Εισαγγελίας Πειραιά ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση στο Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας και κλήθηκαν και κατέθεσαν ο δήμαρχος Σάκης Σακκιώτης και οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το Aeginanews.gr ο δήμαρχος Αίγινας έκανε λόγο για στημένα παιχνίδια από μέρους των υδρομεταφορέων προκειμένου να λάβουν κρατικές επιχορηγήσεις δουλεύοντας –όπως επισήμανε- στις πλάτες του κόσμου.

«Χωρίς να καταγγείλουν τη σύμβαση προέβησαν στη διακοπή του νερού. Ο κος Ηλιακίδης αρνείτο να επικοινωνήσει μαζί μας, κλείνοντας για πολλές ώρες το τηλέφωνο. Αυτά που λέει ότι ήμασταν εμείς χαμένοι, φυσικά και δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Εν αντιθέσει εκείνος εχθές το βράδυ είχε το τηλέφωνό του κλειστό για πολλές ώρες», επεσήμανε στο Aeginanews.gr ο κ. Σακκιώτης. Και πρόσθεσε:

«Η κατάσταση ομαλοποιείται. Ο αποκλεισμός του νησιού σταμάτησε και από το βράδυ το νησί θα υδροδοτείται κανονικά. Το πρωί  της Δευτέρας θα βρίσκομαι στο γραφείο του κου Στυλιανίδη ώστε η μελέτη για τον υποθαλάσσιο αγωγό να δημοπρατηθεί και να ενταχθεί στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, το μεσημέρι του Σαββάτου είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων έξω από το δημαρχείο ενώ η κατάσταση στο νησί διευκολύνθηκε από την άφιξη στο Λεόντι υδροφόρας του Πολεμικού Ναυτικού.

Δήλωση του Θ. Δρίτσα

Ο βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας σε δήλωσή του για τα γεγονότα, που άφησαν την Αίγινα χωρίς νερό για δύο ημέρες υπογράμμισε τα εξής:

«Το διαχρονικό πρόβλημα με την υδροδότηση της Αίγινας για μια ακόμα φορά παροξύνθηκε, την Παρασκευή και το Σάββατο, και το νησί έμεινε χωρίς νερό.

Η Δημοτική Αρχή μιλάει για «εκβιασμούς», που προκάλεσαν ήδη την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Ελπίζουμε ότι αυτή την φορά η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους και θα αποδοθούν ευθύνες.

Όμως, η Αίγινα χρόνια τώρα περιμένει την οριστική λύση υδροδότησης με τον υπόλοιπο θαλάσσιο αγωγό και με ένα σύγχρονο δίκτυο υδροδότησης.

Κάθε άλλη καθυστέρηση διαμορφώνει τις συνθήκες για να διαιωνίζεται το καθεστώς εξάρτησης των κατοίκων και παραθεριστών της Αίγινας από ποικιλώνυμα συμφέροντα και μέσα σε αυτό το κλίμα κάποιοι να εμφανίζονται  ανέξοδα και υποκριτικά ως σωτήρες, όπως συνέβη και αυτή την φορά».

Pireas2day.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης