Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Ένα ιστορικό γεγονός βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τρίτη στα νερά του Αργοσαρωνικού, με πρωταγωνιστή τον κολυμβητή Σπύρο Ροή, ο οποίος έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να διασχίσει κολυμπώντας μια απόσταση 80 χλμ από τον Πειραιά μέχρι τον Πόρο, με ενδιάμεσες στάσεις σε όλα τα νησιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σπύρος Ροής επιχειρεί να διασχίσει την εν λόγω απόσταση σε έξι μόλις ημέρες, κολυμπώντας στον Σαρωνικό, προκειμένου να αναδείξει τις δράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Πίστη».

Το ριψοκίνδυνο αυτό ταξίδι, το οποίο επιχειρείται για πρώτη φορά στα χρονικά, έχει ως στόχο να ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου στην πατρίδα του κολυμβητή, τον Πόρο.

Ο Σπύρος Ρoής, ο οποίος προετοιμάζεται από τον Ιανουάριο με εντατικές και πολύωρες προπονήσεις, ευελπιστεί να ευαισθητοποιήσει πολίτες, φορείς και Αρχές να συμβάλουν οικονομικά ή με εθελοντική εργασία στο έργο του Συλλόγου που στηρίζει με κάθε τρόπο -ηθικά, υλικά, οικονομικά- τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλες αυτές τις μέρες κατά τη διάρκεια (της προσπάθειάς μου) και σε ότι δυσκολίες αντιμετωπίζω, σκέφτομαι απλά ότι αυτό που μπορεί να περνάω εγώ εκείνη τη στιγμή δεν είναι τίποτα μπροστά στη μάχη που δίνουν καθημερινά αυτά τα παιδιά. Αυτό έχω στο μυαλό μου και συνεχίζω καθημερινά» ανέφερε στο zougla.gr ο προπονητής κολύμβησης.

Ο Σπύρος Ροής βρίσκεται σήμερα στο Αγκίστρι και αύριο θα κολυμπήσει από το Αγκίστρι, στον Άγιο Γεώργιο Μεθάνων, απόσταση δέκα χλμ.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου θα προσεγγίσει το λιμάνι των Μεθάνων, διανύοντας απόσταση 12 χλμ, και την Κυριακή 5 Ιουνίου, ο Σπύρος θα ξεκινήσει από το Λιμάνι των Μεθάνων για να τερματίσει στον Πόρο, διανύοντας απόσταση 13 χλμ.

Σε δηλώσεις του στο zougla.gr κ. Ροής περιέγραψε την εμπειρία του από την πρώτη ημέρα του ταξιδιού του αλλά και τι ήταν αυτό που τον έκανε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκε η Αίγινα τον κολυμβητή Σπύρο Ροή

Ο Σπύρος Ροής με την εξαιρετική του φυσική κατάσταση και την υψηλή τεχνική που διαθέτει, κάλυψε τα 18 χιλιόμετρα που χωρίζουν τη Σαλαμίνα από την Αίγινα, με τρόπο που έμοιαζε με έναν «υγιεινό περίπατο».

Η πορτοκαλή σημαδούρα που είχε δεμένη στη μέση του ξεχώριζε από μακριά, μαζί με το ιστιοφόρο που ήταν το σκάφος υποστήριξης και μετέφερε την ομάδα του. Λίγο μετά το «Φανάρι του Μπούζα» τα δύο σκάφη τύπου Optimist από το Ναυτικό Όμιλο Αίγινας υποδέχθηκαν τον κολυμβητή συνοδεύοντάς τον μέχρι την είσοδο του λιμανιού.

Το χρονοδιάγραμμα του Διάπλου του Σαρωνικού έχει ως εξής:

• Την Τρίτη 31 Μαΐου με αφετηρία τον Πειραιά, ο Σπύρος Ροής θα προσεγγίσει τα Περιστέρια Σαλαμίνας, διανύοντας μια απόσταση 17 χλμ
• Την Τετάρτη 1η Ιουνίου θα κολυμπήσει από την Σαλαμίνα, στην Αίγινα, διανύοντας απόσταση 18 χλμ
• Την Πέμπτη 2 Ιουνίου, ο Σπύρος θα προσεγγίσει το Αγκίστρι, κολυμπώντας οκτώ χλμ
• Την Παρασκευή 3 Ιουνίου, θα κολυμπήσει από το Αγκίστρι, στον Άγιο Γεώργιο Μεθάνων, απόσταση δέκα χλμ
• Το Σάββατο 4 Ιουνίου θα προσεγγίσει το λιμάνι των Μεθάνων, διανύοντας απόσταση 12 χλμ
• Την Κυριακή 5 Ιουνίου, ο Σπύρος θα ξεκινήσει από το Λιμάνι των Μεθάνων για να τερματίσει στην γενέτειρά του, τον Πόρο, διανύοντας την απόσταση των 13 χλμ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης