ΟΛΠ: Στις 10 Ιουνίου θα εξεταστεί η νέα σύμβαση παραχώρησης

ΟΛΠ: Στις 10 Ιουνίου θα εξεταστεί η νέα σύμβαση παραχώρησης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2016, 15:59
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους δηλώνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που ζητούν δεσμεύσεις για τις εργασιακές σχέσεις τους, ενόψει του νέου περιβάλλοντος που διαμορφώνεται στα δύο μεγάλα λιμάνια από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Εργαζόμενοι από τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Σύνταγμα, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι ενώ σήμερα πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ προκειμένου να εγκριθεί η νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ, υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες, όπως το γεγονός ότι η πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ δεν έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τόσο της χώρας μας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, ανέφεραν ότι δεν έχει ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού Δημοσίου, ενώ υπογράμμισαν ότι εκκρεμεί απόφαση επί σχετικής ενστάσεως που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι σε αρχική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο Plaza όπου συνεδρίαζε σήμερα η Γενική Συνέλευση των μετοχών του ΟΛΠ, προκειμένου να εγκρίνει αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας, αλλά και τη νέα σύμβαση παραχώρησης για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. Μόλις έφτασαν στην είσοδο του ξενοδοχείου, τα ρολά κατέβηκαν και μπροστά τους παρατάχθηκαν άνδρες των ΥΜΕΤ, κλείνοντάς τους τον δρόμο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2016, 16:01


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα