Με αφορμή το ρεπορτάζ του zougla.gr σχετικά με τα ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών που παρέδωσε σε στικάκι ο μάρτυρας Φαλτσάνι στην πρεσβεία μας στο Παρίσι και ότι απεκάλυψε και την ύπαρξη εγκληματικής οργανώσεως που είχε σχέση με την διακίνηση κλπ τεραστίων ποσών και καταθέσεων στο εξωτερικό, πρέπει ο Έλληνας ψηφοφόρος, ο Έλληνας πολίτης, στην πιο κρίσιμη εκλογή πολιτικών για τη χώρα μας να γνωρίζει εάν αυτούς τους οποίους θα εξουσιοδοτήσει με την ψήφο του να τον αντιπροσωπεύσουν εμπλέκονται ή όχι στη βρωμερή αυτή και προδοτική για τη χώρα μας ιστορία.

Πρέπει δε να αποδείξει η Ελληνική Δικαιοσύνη (Εισαγγελείς και Τακτικοί Δικαστές) ότι ήρθε πλέον η ώρα της αλήθειας, ήρθε πλέον η στιγμή να πει το μεγάλο ναι και να προχωρήσει μπροστά ή το μικρό όχι και να αναλάβει, εκτός των άλλων, τις ηθικές ευθύνες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Εισαγγελείς γνωρίζουν ονόματα και στοιχεία, ο Φαλτσάνι γνωρίζει ονόματα και στοιχεία, αυτοί που έχουν εμπλακεί στην ιστορία γνωρίζουν ότι αποκαλύφθηκαν.

Ένας μόνο δεν γνωρίζει. Ο ελληνικός λαός που θα ψηφίσει.

Η ηθική, και όχι μόνον, ευθύνη αυτών που γνωρίζουν, απέναντι στους 1.300.000 ανέργους, απέναντι στους 10.000 αδελφούς μας που αυτοκτόνησαν, απέναντι στους συνταξιούχους που λιμοκτονούν είναι μεγάλη και δεν μπορεί να την σηκώσει ο ώμος τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την πατρίδα μας αλλά και για τους αρχηγούς των κομμάτων, όλων των κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο μας και ομιλούν για κάθαρση και πάταξη της διαφθοράς.

Αναρωτιέμαι εάν είναι όντως σωστή η πληροφορία ότι εκλήθησαν οι τέσσερις Εισαγγελείς στον Άρειο Πάγο. Εάν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα πρέπει να αποκαλυφθούν τώρα γιατί τώρα πια κρίνεται το μέλλον της πατρίδας μας και τα παιχνίδια πρέπει να σταματήσουν.

Απομονώνω δύο κομμάτια από το σχετικό ρεπορτάζ το zougla.gr.

1. «… Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr στη λίστα των φερόμενων ως φοροφυγάδων που προσκόμισε ο Ε. Φαλτσάνι φιγουράρουν μεγάλα ονόματα της πολιτικής ζωής του τόπου, εκτός Αριστεράς, συγγενείς πρωτοκλασάτων συγγενών, μεγάλων και ιστορικών παρατάξεων, αλλά και επιφανείς επιχειρηματίες. Ειδικότερα, στη νέα λίστα Φαλτσάνι περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, πρώην υπουργός, συγγενείς πρώην προέδρων κομμάτων, φίλοι και συνεργάτες.»

2. «… Άλλωστε ο πληροφοριοδότης της λίστας μιλώντας στο zougla.gr ήταν σαφής: «Ακόμα και οι εισαγγελείς που μου έπαιρναν κατάθεση ήταν εξαιρετικά ταραγμένοι.» «Τους είδα πολύ φοβισμένους από αυτά που έβλεπαν και άκουγαν. Φαντάσου πως διακόπταμε την κατάθεση. Τους έπαιρναν τηλέφωνο δικά τους πρόσωπα και τους έδιναν δύναμη για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Δεν ήταν και δεν είναι καθόλου εύκολο γι΄ αυτούς τους δικαστικούς να ερευνήσουν και να αγγίξουν αυτά τα πρόσωπα. Χρειάζεται και κάτι παραπάνω από κουράγιο» πρόσθεσε… και κάποια κόμματα εμπόδιζαν να βγουν στο φως τα ονόματα» … «Στην Ελλάδα κυβερνά το μαύρο χρήμα».

Ήρθε η ώρα της κρίσης για όλους. Γι’ αυτούς που γνωρίζουν και σιωπούν, αλλά και γι’ αυτούς που ανέχονται τη σιωπή τους.

Ευτυχής συγκυρία ότι η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός κ. Θάνου είναι και η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Θα τα ξαναπούμε τις επόμενες ώρες.

Καλή Ανάσταση.

Του Δρ. Νικολάου Αθ. Διαλυνά,
Δικηγόρου, Φιλικής Εταιρείας 18, Κολωνάκι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης