Το θέμα είναι λίγο πολύ γνωστό εδώ και λίγες ημέρες: Χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση τόσο στην δημιουργό όσο και στην εκλεκτή πελατεία (δηλαδή τους Ελληνες φορολογούμενους), η ΕΡΤ, η Τηλεόραση που κάθε κυβέρνηση θέλει να την θεωρούν δημόσιο φορέα, έκοψε (δηλαδή καρατόμησε) επτά συνεντεύξεις που είχε παραδώσει η εξαιρετική δημοσιόγράφος Ευη Κυριακοπούλου. Εκπομπές που είχε συμφωνήσει και μάλιστα πληρωθεί προκαταβολικά! Με άλλα λόγια η διοίκηση της ΕΡΤ (λέμε τώρα…) έριξε μαύρο ίσως στην κορυφαία της εκπομπή Πολιτισμού, για να μην πω την μοναδική, χωρίς διάθεση να δώσει την παραμικρή εξήγηση, έστω προς το μορφωμένο τηλεοπτικό κοινό, που ήθελε να παρακολουθήσει τις εκπομπές, μπουχτισμένο από την ασημαντότητα που πλασάρουν τα ιδιωτικά κανάλια.

Προς τιμήν τους, κάποιες έντιμες φωνές (και πένες) επεσήμαναν το γεγονός, βασικά από τα Μέσα που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, αλλά φαίνεται πως ουδείς νιώθει σταγόνες ιδρώτα στ’ αυτί του… Το ότι πρόκειται για καραμπινάτη λογοκρισία, έφτασε στο σημείο να το καταγγείλει με σημείωμά του, ο διάσημος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Στάθης Καλύβας, του οποίου η συνέντευξη είχε προγραμματιστεί να προβληθεί άμεσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άραγε, ποιος φοβόταν τον κ. Καλύβα;

Και όχι μόνο. Ποιος αλήθεια φοβάται τον σκιτσογράφο της ‘Καθημερινής’ Ανδρέα Πετρουλάκη; Ποιος φοβάται τον Μαραντζίδη ή τον φιλόσοφο Στέλιο Ράμφο; Ποιος φοβάται και κόβει την συνέντευξη τού κορυφαίου καρδιοχειρουργού Στρατή Παττακού, ή της ερμηνεύτρια με κουλτούρα Μελίνας Τανάγρη; Ολων αυτών των σπουδαίων δημιουργών που είχαν σειρά να προβληθούν έκοψε η ΕΡΤ τις εκπομπές τους, αλλά δεν συνεχίζω, τα σχόλια δικά σας. Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά (και δεν αποτελεί προνόμιο της σημερινής πολιτικής ηγεσίας) να μη γουστάρει την κριτική, όταν μπορεί να απολαμβάνει μόνο λιβάνι από την ΚΡΑΤΙΚΗ ραδιοτηλεόραση.

Οσο για την συνάδελφο Κυριακοπούλου, δικαίως (να) νιώθει αυτή την ώρα ταπεινωμένη, σίγουρη όμως πως κάποια στιγμή θα νιώσει υπερήφανη ότι έκανε καλά την δουλειά της. Όμως ταπεινωμένοι μπορούν να αισθάνονται όσοι κατέθεσαν τις απόψεις τους στις συνεντεύξεις, αλλά αυτές πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων. Κατά τα άλλα, δεν μέτρησα, δυστυχώς, μέσα στο Σαββατοκύριακο, πόσες φορές παρουσιάστρια-σχολιάστρια των ειδήσεων βάφτισε την Αδριανούπολη (την πόλη, δηλαδή, του Αδριανού) ΑνΤριανούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης