Μη δίνετε σημασία σε όλες αυτές τις ανοησίες και τα άθλια πολιτικά επιχειρήματα που θα ακούσετε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Τα περισσότερα αποτελούν φθηνή προπαγάνδα, που σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει τους ψηφοφόρους και να πλήξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ούτε το σπίτι σας θα χάσετε περισσότερο από όσο το έχετε ήδη χάσει, ούτε τον μισθό σας, όταν οι περισσότεροι είσαστε ήδη κακοπληρωμένοι ή άνεργοι.

Αλλού είναι το πρόβλημα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι οι πολιτικοί κάνουν γκάφες εν τη ρύμη του λόγου, αφού είναι αναγκασμένοι να μιλάνε αμέτρητες ώρες, επαναλαμβάνοντας ασήμαντα πράγματα με φράσεις κλισέ. Δεν τις απέφυγε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προφανώς λόγω εξειδικευμένων γνώσεων (πολιτικός μηχανικός) έχει καλύτερη σχέση με το «μηχανικός» και χειρότερη με το «πολιτικός». Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί κατ’ ανάγκην μειονέκτημα.

Από το σημείο όμως αυτό μέχρι του να αγνοεί βασικές έννοιες ή να κάνει χονδροειδή λάθη, τα οποία προσδίδουν και μια πολιτική ελαφρότητα, υπάρχει τεράστια απόσταση, η οποία, εάν δεν καλυφθεί ή δεν αντιμετωπιστεί σύντομα, θα προβληθεί δυσανάλογα κατά τη διάρκεια των επόμενων κρίσιμων ημερών, δημιουργώντας επικοινωνιακό πρόβλημα.

Πιθανόν κάποιοι να θεωρήσουν τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις μου ως χτύπημα κάτω από τη μέση. Σας διαβεβαιώνω ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και δεν είναι στις προθέσεις μου. Αντιθέτως μάλιστα ανησυχώ όταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαιώνει με επαναλαμβανόμενες γκάφες τους υπαινιγμούς του Αλαβάνου -συνέντευξή του στο zougla.gr- για ελλιπή παιδεία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμάμαι την πρώτη φορά που επεσήμανα μια τέτοια γκάφα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Τσίπρα στην Κροατία. Αναφερόμενος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συγγραφέα του κινήματος της αντιπαγκοσμιοποίησης Ναόμι Κλάιν («Δόγμα του σοκ») την αποκάλεσε με το όνομα της γαζέλας της μόδας Ναόμι Κάμπελ! Ήταν ένα κραυγαλέο λάθος για όποιον είχε διαβάσει ένα τουλάχιστον βιβλίο της συγγραφέως. Όποιος έχει διαβάσει Κωστή Παλαμά δεν είναι δυνατόν να τον επικαλείται αποκαλώντας τον Κωστή Χατζηδάκη…

Είθισται τα δημόσια πρόσωπα να επικαλούνται συγγραφείς και ποιητές χωρίς να έχουν ξεφυλλίσει ποτέ βιβλίο τους, χάριν εντυπωσιασμού, κι επομένως μέσα σ’ αυτά τα γενικά πλαίσια της απενοχοποιημένης άγνοιας θα μπορούσε κανείς να το δεχθεί.

Προχθές όμως, ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα σε ραδιοφωνικό σταθμό να αποκαλεί τις αδικίες ή τις καταστάσεις, εάν θυμάμαι καλά, δρακόντειες, μελαγχόλησα. Ακόμα και άτομο με μέτρια παιδεία δεν συγχέει τον Δράκοντα με… τους δράκους, δηλαδή τα δρακόντεια (= πολύ σκληρά και αυστηρά) μέτρα με τις τερατώδεις αδικίες. Τόση άγνοια δεν δικαιολογείται και μάλλον επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηριστεί για έναν εν δυνάμει πρωθυπουργό.

Θεωρώ ότι οι σύντροφοι της Κουμουνδούρου οφείλουν να μην τρομοκρατούν με τέτοιον τρόπο τους έστω και μετρίως διαβασμένους πολίτες.

Καλό είναι να ρίχνουν μια ματιά στους λόγους και στις δηλώσεις του προέδρου τους τα διαβασμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υπάρχουν τέτοια στελέχη, κι από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω είναι αρκετά… Γι’ αυτό το διάστημα, τουλάχιστον, της μικρής προεκλογικής περιόδου και του αναπόφευκτου πολιτικού αυθορμητισμού…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης