Με επιστολή που έστειλε στο zougla.gr, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού Αναστάσιος Καρκάνης, δίνει τη δική του απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος. (Διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ)

«Το παρακάτω κείμενο το στέλνω ως απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΟΑΑΒΕ που δημοσιεύσατε στις 5-9-2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσα αναφέρω παρακάτω απηχούν την προσωπική μου εμπειρία από την λειτουργία του ΣΟΑΑΒΕ στην Βόρειο Ελλάδα.

Όταν αναλαμβάνεις διαχειριστής σε κάτι που φέρει ένα βαρύ όνομα θα πρέπει να είσαι και αντάξιος των υποχρεώσεων που αναλαμβάνεις.

Ο ΣΟΑΑΒΕ ιδρύθηκε πριν πολλά χρόνια και πραγματικά την εποχή εκείνη λειτούργησε ως κινητήριος μοχλός τόσο για τους αγωνιζόμενους στην Βόρειο Ελλάδα όσο και στο να δημιουργηθεί ένα αντίπαλο δέος σε σχέση με ότι συνέβαινε στο κέντρο, δηλαδή την Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα υπάρχει μια σκιά αυτού που λειτουργούσε μέχρι και δέκα χρόνια πριν. Η σκιά αυτή τρώει τα παιδιά της.

– Πόσοι είναι αλήθεια οι αγωνιζόμενοι της Βορείου Ελλάδος που εκπροσωπεί αυτός ο σύνδεσμος;
> Αρκεί μια ματιά στις συμμετοχές και τα αποτελέσματα των αγώνων των τελευταίων χρόνων για να διαπιστώσει κάποιος ότι μόλις πλησιάζουν τους 25 και από αυτούς είναι αμφίβολο αν οι μισοί εκπροσωπούνται από τον ΣΟΑΑΒΕ.

– Εκπροσωπεί ο ΣΟΑΑΒΕ αγωνιζόμενους έξω από ορισμένους που είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης;
> Ως κάτοικος της περιφέρειας της Βορείου Ελλάδος και συγκεκριμένα της Ξάνθης, μπορώ να βεβαιώσω ότι οι αγωνιζόμενοι της περιοχής μου αλλά και γειτονικών περιοχών σε αυτήν, δεν εκπροσωπούνται από τον ΣΟΑΑΒΕ. Επίσης το ίδιο μπορώ να διαβεβαιώσω και για περιοχές της Δυτικής Βορείου Ελλάδος με τις οποίες είχα σχετική επικοινωνία.

– Πόση δύναμη έχει τελικά ο ΣΟΑΑΒΕ και πόσο αντιπροσωπευτικό είναι το Διοικητικό του Συμβούλιο σε σχέση με την Βόρειο Ελλάδα;
> Τα αποτελέσματα των εκλογών, που έγιναν στις αρχές του 2014, και όσα διημείφθησαν κατά την διάρκειά τους είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί.

– Γιατί διαμαρτύρεται ο πρόεδρος του ΣΟΑΑΒΕ και επιτίθεται τόσο στον Πρόεδρο της ΟΜΑΕ όσο και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από της εκλογές του Ιουνίου του 2014;
> Η απάντηση του κ. Μιχελακάκη, Προέδρου της ΟΜΑΕ ότι: «Αν ο ΣΟΑΑΒΕ εκπροσωπεί την Βόρειο Ελλάδα, τότε ποιος εκπροσωπεί τη Νότια, τις νήσους του Ιουνίου και του Αιγαίου, τις Σποράδες, Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα»;, στερεί από τους ανθρώπους που καπηλεύονται το όνομα του ΣΟΑΑΒΕ να συνεχίσουν να έχουν τον έλεγχο των όσων διαδραματίζονται στη Βόρειο Ελλάδα. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη φροντίσει να υποβαθμίσουν τη Βόρειο Ελλάδα, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, στερώντας την δυνατότητα να κάνουν αξιόλογες διοργανώσεις σωματεία που δεν τυγχάνουν της έγκρισής τους. Τέτοιες αρμοδιότητες είχαν αποκτήσει από την προηγούμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας τις οποίες φυσικά τώρα χάνουν.

Κλείνοντας της επιστολή αυτή θα ήθελα να θέσω ένα γενικότερο θέμα που αφορά τον χώρο του μηχανοκινήτου αθλητισμού. Τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει διάφοροι σύνδεσμοι ΣΟΑΤΑ, ΣΟΑΘ, ΣΟΑΪΣΤΑ κ.α. Από αυτούς κάποιοι έγιναν από αγωνιζόμενους της Βορείου Ελλάδος, γιατί οι αγωνιζόμενοι που τους ίδρυσαν θεωρούσαν ότι δεν είχαν φωνή για να ακουστούν.

Όπως ο ΣΟΑΑΒΕ, έτσι και κάποιοι από τους νέους αυτούς συνδέσμους αγωνιζομένων σκέφτονται να έχουν υπό την αιγίδα τους ή να προκηρύξουν πρωταθλήματα τοπικά, κύπελα κ.α. Θέλουν δηλαδή να υποκαταστήσουν την Ομοσπονδία και να γίνουν έμμεσα «Βεζίρηδες στη θέση του Βεζίρη». Αυτά είναι κατάλοιπα της λογικής της ΕΛΠΑ, το διαιρεί δηλαδή και βασίλευε, κάτι που το νέο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ θέλει να εξομαλύνει και να φέρει στο χώρο ένα νέο αέρα.

Δυστυχώς αλλαγές χωρίς δυσαρεστημένους δεν γίνονται.

Mε τιμή

Αναστάσιος Καρκάνης
Γενικός Γραμματέας ΟΜΑΕ»

 

 

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης