Το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων θα κληθεί να πληρώσει η Graco, λόγω της καθυστερημένης ανάκλησης των ελαττωματικών παιδικών καθισμάτων της.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια στους Αυτοκινητοδρόμους των ΗΠΑ, η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε άμεσα στις οδηγίες περί άμεσης ανάκλησης των ελαττωματικών καθισμάτων και έτσι της επιβλήθηκε το υψηλότερο πρόστιμο που ορίζεται από τη νομοθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ελαττωματικά καθίσματα είναι κατασκευής 2009-2013 και αφορούν 11 μοντέλα (ARGOS 70, CLASSIC RIDE 50, COMFORT SPORT, COZY CLINE, MY RIDE 65, MY RIDE 70, MY RIDE W/SAFETY SURROUND, NAUTILUS, NAUTILUS ELITE, SIZE 4 ME 70 και SMARTSEAT). Σε αυτά, εντοπίστηκε δυσλειτουργία στο κούμπωμα της ζώνης ασφαλείας, καθιστώντας δύσκολη την απομάκρυνση του παιδιού από το κάθισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Η Graco κατηγορείται για το θάνατο ενός παιδιού 2 ετών στην Καλιφόρνια. Μέχρι στιγμής, έχουν επιδιορθωθεί μόλις το 40% των υπό ανάκληση καθισμάτων. Η εταιρεία παραδέχθηκε πως δεν ενήργησε άμεσα και απέκρυψε το πρόβλημα από τις αρμόδιες Αρχές.

Σε ότι αφορά την Ευρώπη και φυσικά την Ελλάδα, δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ενημέρωση, ούτε έχει εκδοθεί κάποια σχετική οδηγία.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης