Όλες οι εταιρείες αυτοκινήτων είναι υποχρεωμένες να παρουσιάζουν αναλυτικά στοιχεία για την κατανάλωση καυσίμου, πριν το λανσάρισμα των μοντέλων τους στην αγορά. Οποιαδήποτε παραποίηση αυτών είναι παράνομη και τιμωρείται αυστηρά από τις αρμόδιες Αρχές.

Η Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος Αμερικής (ΕΡΑ), υπεύθυνη για τις καταναλώσεις που ανακοινώνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, εντόπισε σχεδόν 900.000 αυτοκίνητα Hyundai και Kia να έχουν αναρτημένες μικρότερες καταναλώσεις από τις πραγματικές. Αφορά οκτώ μοντέλα της Hyundai (Elantra, Accent, Azera, Genesis, Sonata, Tuscon, Veloster, Santa Fe) και πέντε της Kia (Rio, Sorento, Soul, Sportage, Optima), σε όλες τις εκδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κορεατικός όμιλος παραδέχτηκε το λάθος, λέγοντας ότι αφορά μόνο αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί στην αγορά της Βορείου Αμερικής. Επίσης, ζήτησε δημόσια συγνώμη και ανέφερε ότι θα επιστρέψει στους ιδιοκτήτες τα χρήματα για τα επιπλέον έξοδα που έκαναν για καύσιμα καθώς και +15% του ποσού.

Το κόστος από τα ψευδή στοιχεία θα είναι τεράστιο για τον όμιλο, καθώς εκτός ότι θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, η μετοχή κατέρρευσε κατά 7% στο χρηματιστήριο, ενώ θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις αγωγές από τους πελάτες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης