Η ισχυρότερη εκδοχή της νέας GLA είναι πλέον γεγονός, με την γερμανική φίρμα να δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου παραγωγής, λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα στην έκθεση του Ντιτρόιτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μικρομεσαίο crossover της Mercedes θα είναι διαθέσιμο στην έκδοση 45 AMG την ερχόμενη άνοιξη. Σε σχέση με την απλή GLA, έχει πιο δυναμικό bodykit, που περιλαμβάνει μεγαλύτερους προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές, σπορ ανάρτηση, υψηλών επιδόσεων φρένα, διαχύτη και σπορ εξάτμιση με τέσσερις απολήξεις. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα μπάκετ καθίσματα, το σπορ τιμόνι και οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα.

Η τετρακίνητη GLA45 AMG τροφοδοτείται από τον τετρακύλινδρο 2.0 λίτρων κινητήρα turbo, προδιαγραφών Euro6. Αποδίδει 360 ίππους και 450 Nm ροπής, με την κίνηση να περνά στους τροχούς μέσω του ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift DCT7.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κιβώτιο διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας (Manual, Sport και Controlled Efficiency), με το τελευταίο θέτει σε λειτουργία το σύστημα stop/start, για οικονομία καυσίμου.

Οι επιδόσεις είναι κορυφαίες για την κατηγορία, με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Εντυπωσιακή είναι και η κατανάλωση καυσίμου, με τον κατασκευαστή να δίνει μέση 7,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων 175 γρ./χλμ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης