Ένα νέο ελαστικό που απευθύνεται σε αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων διαθέτει η εταιρεία Dunlop και φέρει την ονομασία Sport Maxx RT. Το συγκεκριμένο ελαστικό φέρει χαρακτηριστικά αγωνιστικής τεχνολογίας και σχεδιάστηκε ειδικά για τους λάτρεις της δυναμικής οδήγησης που αναζητούν τη λεπτομέρεια και φυσικά τον απόλυτο έλεγχο κατά την οδήγηση στο… όριο.

Το Sport Maxx RT συνδυάζει τεχνολογικά στοιχεία που προέρχονται από την εμπειρία 120 ετών και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Το νέο ελαστικό έχει αναπτυχθεί για να παρέχει υψηλές επιδόσεις στον δρόμο, έχοντας ενσωματώσει στον σχεδιασμό και την ανάπτυξή του την τεχνογνωσία της τεχνολογίας των αγώνων αυτοκινήτου. Στους συμβατικούς δρόμους, το Sport Maxx RT παρέχει ενισχυμένη πρόσφυση, κυρίως λόγω της ειδικής γόμας του που προέρχεται από την τεχνολογία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η οποία παρέχει αυξημένη προσαρμοστικότητα στις οδικές επιφάνειες, βελτιώνοντας τη γενική πρόσφυση του ελαστικού τόσο στις στεγνές όσο και τις υγρές επιφάνειες. Το ελαστικό παρέχει επίσης μια υψηλή λειτουργική ευστάθεια, η οποία βασίζεται στο ογκώδες εξωτερικό πλαίσιο των ώμων του, αυξάνοντας την επιφάνεια επαφής του ελαστικού με το οδόστρωμα στις στροφές, ειδικά στις υψηλές ταχύτητες. Στο υγρό οδόστρωμα, το εν λόγω ελαστικό παρέχει την απαραίτητη απόδοση στηριζόμενο στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η εταιρεία στους αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθυντής Marketing της Goodyear Dunlop Hellas κ. Αλμπάνης εξήγησε τους λόγους που το Dunlop Sport Maxx RT είναι τόσο ξεχωριστό

Το ελαστικό υιοθετεί υψηλές επιδόσεις αποτροπής της υδρολίσθησης που στηρίζονται σε ένα σύνολο μεγάλων κεντρικών αυλακώσεων που αυξάνουν τους όγκους εκτροπής του νερού. Ένα στρογγυλό ίχνος επιτρέπει στη ροή του νερού να εκτρέπεται μέσω των πλευρικών αυλακιών, εξασφαλίζοντας ότι το ελαστικό παρέχει όλη του την απόδοση στο οδόστρωμα και όχι στην επιφάνεια του νερού. Αξίζει να αναφερθούμε και στη σχεδίαση του νέου ελαστικού της Dunlop που έχει όμορφες γραμμές, κάτι που δίνουν έμφαση οι ιδιοκτήτες των σπορ αυτοκινήτων. Από εκεί και πέρα, πρόσφατες δοκιμές του οργανισμού TÜV έδειξαν ότι το νέο Sport Maxx RT σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του, μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα κατά την πέδηση τόσο στο υγρό όσο και στο στεγνό οδόστρωμα, παρουσιάζοντας καλύτερα αποτελέσματα κατά περίπου 7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης