Ένα πρωτότυπο μοντέλο με φουτουριστική σχεδίαση, που συνδυάζει στοιχεία από SUV και σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, θα κοσμεί το περίπτερο της Peugeot στην έκθεση του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Quartz concept αποτελεί την πρόταση των Γάλλων στην κατηγορία των crossover. Το design του είναι ιδιαίτερο τολμηρό, θυμίζοντας αυτοκίνητο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ξεχωρίζουν οι τροχοί 23 ιντσών, τα ειδικά πτερύγια στο καπό που κατευθύνουν τη ροή του αέρα, η γυάλινη οροφή και η πίσω πτέρυγα που χωρίζεται στα δύο.

Από το αμάξωμα απουσιάζουν οι μεσαίες κολόνες, με την καμπίνα να είναι επενδυμένη με δέρμα και ψηφιακή επένδυση με ίνες που προέρχονται από ανακυκλωμένα, πλαστικά μπουκάλια. Διαθέτει τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα με το i-Cockpit να περιλαμβάνει μια μεγάλη οθόνη με εικονική αναπαράσταση πληροφοριών υπό γωνία 45 μοιρών και πίνακα οργάνων που εκτείνεται στο ταμπλό από τις δύο πλευρές του τιμονιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξοπλίζεται με υβριδικό σύνολο, αποτελούμενο από ένα βενζινοκινητήρα 1.6 THP απόδοσης 270 ίππων και δύο ηλεκτροκινητήρες που εκτοξεύουν τη συνολική ισχύ στους 500 ίππους. Έχει τρία προγράμματα λειτουργίας (ZEV,Quartz και Road) και πνευματική ανάρτηση που ρυθμίζει αυτόματα την απόσταση από το έδαφος.
    

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης